Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Κοι ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ (κ. ΜΕΡΚΕΛ) ΘΕΛΕΤΕ ΕΝΑ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΣΑΣ;

Αν η Ευρώπη δεν θέλει την Ελλάδα και κάνει οτιδήποτε να φύγομε απο την Ευρωζώνη, οι επιπτώσεις στην Ευρώπη θα είναι χίλιες φορές χειρότερες.
Η J P Morgan αγοράζει από χθες 5ετή Ελληνικά ομόλογα!!! Γιατί;
Ταυτόχρονα πληροφορίες φθάνουν οτι στην ΕΕ συζητούν για την δυνατότητα απαγόρευσης ανοιχτών πωλήσεων στα CDS που αναφέρονται σε χρέη χωρών.
Προσέξτε, εξετάζεται η εύρεση του τρόπου για την απαγόρεσυη αυτή, που σημαίνει ότι έχει τη δυνατότητα η ΕΕ να παρέμβει στην αγορά για τα CDS. Δεν έχει τη δυνατότητα να παρέμβει στη διαμόρφωση των επιτοκίων δανεισμού κρατών μελών για εξυπηρέτηση χρεών; Δυο μέτρα, δύο σταθμά!!! Ποιός πουλά ή αγοράζει CDS; Οι ίδιοι μηχανισμοί που αγοράζουν και πουλούν ομόλογα. Οι ίδιοι θεσμικοί θέτουν τους κανόνες και η ΕΕ απλώς παρατηρεί. Οι ίδιοι αυτοί μηχανισμοί και θεσμικοί βρίσκονται πίσω από τις μεγάλες οικονομίες και κάτω απ' αυτούς οι πολιτικοί!!!
Να βγάλουμε συμπέρασμα ότι τελικά η άρνηση της ΕΕ να παρέμβει δραστικά είναι ένα καλά στημένο σκηνικό κατά της Ελλάδας.
Αν τελικά στήνεται ένα τέτοιο σκηνικό ένας δρόμος απομένει, η φυγή της Ελλάδας και βέβαια θα πέσει στην αγκαλιά της αντίπερας όχθης. Ποιό θα είναι το αποτέλεσμα, εισχωρεούν απίσημα αμερικανικά κεφάλαια μέσα στην ίδια την ΕΕ. Ποιός αμερικανός πρόεδρος και ποιά Funds δεν θα το ήθελαν;
Μια μικρή χώρα θα βρίσκεται στην οικονομική αγγαλιά μιας ισχυρής οικονομίας αλλά θα ζει στις παρυφές της αγκαλιάς μιας άλλης ανίσχυρης και ανευ συνοχής οικονομικής δύναμης.
Διαλέξτε και πάρτε. Ή παρεμβαίνει η ΕΕ ουσιαστικά και δυναμικά και αποτελεσματικά ή δεχθείτε την παρουσία ενός ''ισραήλ'' στην αγκαλία σας!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: