Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από τη στήλη «ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ»» των



«ΝΕΩΝ» σελ. 5 με τίτλο :


«Γαλάζια – Η μεγάλη ανατριχίλα»


Κ ρύος ιδρώτας έλουσε τους βουλευτές Θεσσαλονίκης της Ν. Δ., που ήταν στην πτήση της Ολυμπιακής για τη συμπρωτεύουσα χθες το απόγευμα. Αυτοί καθόταν σε θέση «μπίζνες». Αλλά ο Αντώνης Σαμαράς – που συνοδευόταν από τη σύζυγό του Γεωργία Κρητικού- πέρασε από τον διάδρομο, τους χαιρέτησε και κατευθύνθηκε προς την οικονομική, όπου είχε θέση. Το ίδιο και οι Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Πάνος Παναγιωτόπουλος και Γιώργος Μουρούτης που ήταν μαζί του. Η Ν. Δ.- ελέω κρίσης και για να υπάρξει ο αναγκαίος συμβολισμός- καλύπτει αεροπορικά εισιτήρια «economy» στα στελέχη –άρα και στον πρόεδρό της. Το φύλλο συκής για τους βουλευτές, είναι ότι τη μετάβασή τους στις έδρες τους καλύπτει η Βουλή. Και, ως γνωστόν, ο πρόεδρός της Φίλιππος Πετσάλνικος, παραμένει «λαρτζ»


Από τη στήλη «ναυτίλος - νανοσωματίδια» της


«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ» σελ. 10:


ΌΧι, με τη βίζα τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα από το καραγκιοζιλίκι να εκδίδουμε εαυτούς στους Αμερικανούς για σκάνινγκ, σκρίνινγκ και κολονοσκόπηση… Για να τα υφιστάμεθα όλα αυτά θα πρέπει να κάνουμε και από πάνω μια ηλεκτρονική αίτηση, όπως συμβαίνει στη Σλοβακία, τη Λιθουανία κι άλλες χώρες, αλλά εις ουδεμίαν άλλην εντός ευρωζώνης… Όμως, ο κ. Πρωθυπουργός για τη βίζα πανηγύριζε! Η ευκολία του στα ψέματα προς τον ελληνικό λαό, αγγίζει πλέον τα όρια της θλίψης. Το ίδιο πανηγύριζαν για τη βίζα τα βαποροπαπαγαλάκια του στα ΜΜΕ. Ο αυτοεξευτελισμός μας – όλα για την πρώτη εντύπωση, όλα για την επικοινωνιακή διαχείριση- εξελίσσεται σε γάγγραινα..


Από την 9η σελίδα του


«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» με τίτλο :


«Επίθεση της Ν. Δ. στην κυβέρνηση – «Το φορολογικό πλήττει τα μικρομεσαία νοικοκυριά»


Για καθαρά φοροεισπρακτική λογική, η οποία οδηγεί σε αβέβαια αποτελέσματα, κατηγορεί την κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία. Στη Ρηγίλλης επισημαίνουν πως η συρρίκνωση των πραγματικών εισοδημάτων θα φέρει και μείωση των φορολογικών εσόδων, ενώ με την πολιτική αυτή, εκτιμούν πως τροφοδοτείται ένας φαύλος κύκλος, που θα οδηγήσει την οικονομία σε βαθύτερη ύφεση και τελικά δεν θα αποφέρει σ το Ελληνικό Δημόσιο τα απαραίτητα έσοδα για να μπορέσουμε να υπηρετήσουμε τις δημοσιονομικές προτεραιότητες…. ….. Στη Ρηγίλλης ξεκαθαρίζουν πως το επόμενο διάστημα η Ν. Δ. θα τοποθετηθεί συνολικά για το θέμα στη Βουλή, ενώ για μια ακόμα φορά ζητούν από τον πρωθυπουργό να υιοθετήσει , εδώ και τώρα, τη δέσμη αναπτυξιακών μέτρων, που έχει προτείνει, εδώ και καιρό, ο Αντώνης Σαμαράς.


Από την 3η σελίδα του


«ΕΘΝΟΥΣ» με τίτλο :


«Κι ακόμα είναι Μάρτιος.. »


Δυστυχώς, η εντύπωση που κερδίζει συνεχώς έδαφος είναι ότι, για ακόμη μία φορά, τα έκτακτα μέτρα θα τα πληρώσουν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, οι εύκολοι στόχοι δηλαδή. Στο μεταξύ, οι κερδοσκόποι συνεχίζουν ανενόχλητοι να απομυζούν τα υπολείμματα του λαϊκού εισοδήματος, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι ανύπαρκτοι, οι τιμές βασικών καταναλωτικών αγαθών και καυσίμων αυξάνονται και ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος μας πληροφορεί, περίλυπος, ότι η ανεργία βαίνει ακάθεκτη στο 12%. Και ακόμα είναι Μάρτιος και τα χειρότερα είναι μπροστά…


Από την πρώτη σελίδα του


«ΒΗΜΑΤΟΣ» με τίτλο :


«Αδικία»


Είσαι πενήντα χρόνων και απολύεσαι εξαιτίας της κρίσης. Με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο αποζημιώσεις που ξεπερνούν τις 30.000 ευρώ θα βαρύνονται με φόρους από 20% έως 40$ για το υπερβάλλον ποσό. Επειδή σε αυτές τις ηλικίες οι ευκαιρίες απασχόλησης είναι περιορισμένες και η αποζημίωση είναι μαξιλάρι ζωής, καλόν είναι η κυβέρνηση να επανεξετάσει την εμφανώς άδικη ρύθμιση.


Από τη στήλη «ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ» του


«ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ. 2 :


Τετραήμερο του προέδρου της Ν. Δ. στη συμπρωτεύουσα. Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος το Σάββατο θα παρευρεθεί και θα μιλήσει στο προσυνέριο της Νέας Δημοκρατίας για «οργανωτικά θέματα» στο Βελλίδειο. Χθες είχε σύσκεψη με τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής της Ν. Δ. Θεσσαλονίκης στα γραφεία της, ενώ σήμερα θα απευθύνει χαιρετισμό στο συνέδριο της ΓΣΕΕ, που γίνεται στη Χαλκιδική και στη συνέχεια, θα επισκεφθεί τη Νομαρχία Χαλκιδικής, το Δήμο Πολυγύρου, το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, καθώς και τη ΝΟΔΕ Χαλκιδικής όπου θα πραγματοποιήσει κύκλο συναντήσεων. Σήμερα το απόγευμα και το βράδυ δείπνο εργασίας με παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: