Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

14 Μάρτη: Αναδασώσεων συνέχεια σε δύο… μέτωπα

Στη μνήμη του Hassib Sabbagh

«Αγωνιστική» ημέρα, γεμάτη δράσεις ήταν η Κυριακή 14 Μαρτίου για τους εθελοντές της Δημοτικής Ομάδας Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών Νέας Πεντέλης, καθώς συμμετείχαν σε δύο αναδασώσεις.


Καταρχάς, και όπως το συνηθίζουν, οι εθελοντές, μαζί με κατοίκους της περιοχής, πήραν μέρος στην δενδροφύτευση που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπλασης του Πεντελικού, σε συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος στον Κοκκιναρά. Εκεί παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ν. Πεντέλης Γιάννης Σαφλιάνης και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Μουαμελετζής.


Ταυτόχρονα, πολλοί από τους εθελοντές συνεργάστηκαν και βοήθησαν τους εργαζομένους της εταιρείας Consolidated Contractors Company (CCC), στην αναδάσωση που πραγματοποίησαν την ίδια ημέρα στο τέρμα της οδού Μουσών. Δεν είναι η πρώτη φορά που η CCC δείχνει την ευαισθησία της για το περιβάλλον του Πεντελικού, αφού ήταν ο μεγάλος χορηγός στην περσινή μεγάλη δενδροφύτευση που είχαν πραγματοποιήσει οι Δήμοι Νέας Πεντέλης, Μελισσίων και Κηφισιάς, ενώ τα στελέχη της πρόσφατα βραβεύτηκαν από την Δημοτική Εθελοντική Ομάδα Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών Νέας Πεντέλης για το οικολογικό τους έργο στην περιοχή. Στην αναδάσωση της CCC βρέθηκε ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Αντώνης Φειδοπιάστης.


Και αυτή την Κυριακή λοιπόν, δεκάδες εργαζόμενοι με τις οικογένειές τους, σε πείσμα του καιρού, εργάστηκαν πυρετωδώς για να φυτέψουν πάνω από 1.000 δέντρα στο πληγωμένο βουνό. Μάλιστα, αφιέρωσαν αυτή τους την δράση στη μνήμη του ιδρυτή της εταιρείας, που χάθηκε πρόσφατα, Hassib Sabbagh. Μικροί και μεγάλοι «εν δράση», λοιπόν, με ευαισθησία και «πράσινο» όραμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: