Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Η D. BANK ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΜΕ ΤΗΝ κ. ΜΕΡΚΕΛ. ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Με πτώση έκλεισε το χρηματιστήριο και σήμερα. Ο γενικός δείκτης έχασε 1,09% στις 2089,71 μονάδες. Όλοι οι δείκτες σημείωσαν πτώση. Οι συναλλαγές στα 54,067 τεμάχια και αξία 231,365 ευρώ.
Η Γερμανία κερδίζει αυτή την ώρα 1,03%, η Αγγλία 0,62% και η Γαλλία 0,62%.
Η Νέα Υόρκη σημειώνει, επίσης, άνοδο 0,48% στις 10737,6 μονάδες.
Το spread 301 μονάδες βάσης με 1,5 δις ευρώ συναλλαγές. Οι 293 μονάδες βάσης αποτελεί ισχυρό σημείο στήριξης της τιμής αυτής. Η J P Morgan αγοράζει 5ετή ομόλογα και όλοι οι άλλοι πούλησαν, κυρίως (ποιός άλλος;) η Deutshe Bank!!
Οι Γερμανοί όχι μόνο κάνουν δηλώσεις αλλά προχωρούν και σε έργα. Λέγουν στην Ελλάδα, δηλαδή, φύγετε έξω από την Ευρωζώνη. Η κ. Μέρκελ το λέει έμμεσα (πρέπει να προβλεφθεί με όρο η φυγή ενός μέλους της Ευρωζώνης στον ιδρυτικό χάρτη της Ευρωζώνης) οι τραπεζικοί όμιλοι το κάνουν έργο!!!
Έτσι περνά θετικά η πολιτική Μέρκελ στο εσωτερικό της χώρας της αφού ο DAX σημειώνει σημαντικά κέρδη τις τελευταίες ημέρες ξεπερνώντας τις 6000 μονάδες (αυτή την ώρα 6029,38 μονάδες) μετά απο ένα χρόνο περίπου.
Κλίμα εξώθησης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη έχει διαμορφωθεί σήμερα μετά τις δηλώσεις Μέρκελ. Επιθυμούν να την οδηγήσουν οπωσδήποτε στο ΔΝΤ!!!
Η απάντηση της Ελλάδας όπως και άλλων χωρών μελών της Ευρωζώνης θα δοθεί στην ολομέλεια της ΕΕ, σύνοδο κορυφής. Εκεί θα παιχτεί σημαντικό παιχνίδι. Θα δοθούν πραγματικές μάχες.
Η Ελλάδα θα πρέπει να βρει στηρίγματα σε όλη την Ευρώπη αν θέλει να μην καταφύγει στο ΔΝΤ. Ο Πρωθυπουργός θα πρέπει να οργώσει κυριολεκτικά την Ευρώπη. Να πείσει τα κράτη μέλη. Να εμφανιστεί στην ολομέλεια περισσότερο ισχυρός. Ακόμη και σε εκβιασμό μπορεί να ασκήσει απέναντι στους ''φίλους'' της κ. Μέρκελ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: