Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ; ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ!!!

Οι συναλλαγές στο χρηματιστήριο είναι αυξημένες μέχρι αυτήν ώρα τουλάχιστον σχετικά με τις προηγούμενες ημέρες την  ίδια ώρα. Βρίσκονται στα 8 εκατομ. τεμάχια με αξία 47,5 εκατομ. ευρώ. Προσπαθούμε με όλους τους τρόπους να διερευνήσουμε την όποια τάση διαμορφώνεται στις αγορές και να το μεταφέρουμε. Και για να δουμε τι συμπεράσματα βγαίνουν (ίσως όχι πολύ σπουδαία) απο τους όγκους συναλλαγών σας λέμε ότι κάθε χρονική στιγμή διαιρείτε την αξία των συναλλαγών με τα τεμάχια και θα βγάζετε το συμπέρασμα. Αυτή την ώρα το πηλίκο αυτό είναι γύρω στο επτά. Αν τα τεμάχια δεν αυξηθούν πολύ και η αξία μεγαλώνει τότε γίνονται αγορές στη υψηλή κεφαλαιοποίηση, εν πολλοίς στις τράπεζες. Στο αντίθετο οι επενδυτές στρέφονται προς τους άλλους κλάδους κι επομένως ίσως δεν υπάρχουν σοβαρές εξελίξεις στο τραπεζικό και άρα στο ευρύτερο σκηνικό.
Αυτή την ώρα ο γενικός δείκτης καταγράφει κέρδη 0,63%. Όλοι οι δείκτες γράφουν κέρδη.
Στην Ευρώπη, η Γερμανία κερδίζει 0,73%, η Αγγλία 0,6% και η Γαλλία 0,6%.
Παρατηρούμε εδώ και αρκετή ώρα μικρό αγοραστικό ενδιαφέρον.
Συνεχίζει τις δηλώσεις-επιθέσεις η κ. Μέρκελ έμμεσα βεβαίως αλλά κατανοητά για την Ελλάδα. Η τελευταία της δήλωση: ''χρειάζεται εισαγωγή όρου στη συνθήκη της Ευρωζώνης όρου που θα προβλέπει την αποβολή μιας χώρας''.
Η κ. Μέρκελ στην ίδια γραμμή με τα ΜΜΕ της χώρας της!!! Είναι φανερό ότι υπερασπίζεται όχι την συνοχή της Ευρώπης αλλά το ενδεχόμενο του ''κραξιμου'' από την ίδια τη χώρα της. Μπαίνει μπροστά απ' όλους για να αποδείξει μια φορά ακόμη την επιθυμάι της παίξει τον πρώτο ηγετικό ρόλο στης Ευρώπη. Πρωτεκταράτο δηλαδή!!
Όμως είπαμε κι ενωρίτερα ότι όσο και να μάχεται η κ. Μέρκελ προς αυτή τη κατεύθυνση υπάρχουν κι άλλες χώρες που μάχονται προς την αντίθετη κατεύθυνση.
Μεγάλο παιχνίδι, μεγάλες εξελίξεις προετοιμάζονται στην επόμενη σύνοδο της ΕΕ στην ολομέλειά της.
Να μεριμένουμε σ' αυτή τη σύνοδο να παιχτούν όλα για όλα. Ίσως και το μέλλον της Ευρώπης. Το ενδεχόμενο να ''διώξουν'' την Ελλάδα από την Ευρωζώνη δεν είναι απίθανο αλλά οι συνέπεις δεν θα υπάρξουν στην Ελλάδα μόνο αλλά σε όλη την Ευρώπη.
Η Ελλάδα έστρεψε ήδη το βλέμμα της όχι τόσο στο ΔΝΤ αλλά προς χώρες πέραν του Ατλαντικού!!!
Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ είχε κι ένα μήνυμα μέσα της!!! Προσοχή ΕΕ, υπάρχει και κάτι άλλο!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: