Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΕ ΜΙΚΡΕΣ ΑΝΟΔΟΥΣ. ΤΑ SPREADS ΣΤΙΣ 323 Μ.Β.

Με άνοδο άνοιξαν τα Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Η Γερμανία κερδίζει 0,35%, η Αγγλία 0,31% και η Γαλλία 0,26%. Χθες στη Νέα Υόρκη σημειώθηκαν κέρδη 0,95%.
Σήμερα όλα τα μέσα ενημέρωσης εντοπίζουν το πρόβλημα που υπάρχε με την ισοτιμία του ευρώ. Αυτή την ώρα βρίσκεται στο 1,3435 σημειώνοντας ακόμη μια ημέρα πτώση. Εμείς είχαμε επισημάνει από ημέρες την ισχυρή παράμετρο της ισοτιμίς με το δολλάριο και είχαμε αναφέρει ΄τοι το ευρώ χάνει την αξιοπιστία του. Θεωρούμε μάλιστα ότι αυτό έχει να κάνει το ζήτημα της αξιοπιστίας της ίδιας της ΕΕ και κυρίως της πολιτικής της Γερμανίας. Η έλλειψη προγραμματισμού, οι διχασμένες απόψεις και η ατολμία απο την πλευρά της ΕΕ δίνει τροφή σε άλλους κερδοσκόπους στα νομίσματα να ποντάρουν στην υποτίμηση του ευρώ, την οποία βλέπουν μέχρι και στο 1,25 έναντι του δολλαρίου.
Παράλληλα άρχοσαν απο σήμερα και πολιτικοί παράγοντες της ΕΕ να εντοπίζουν το ζήτημα και να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνο ενώ τονίζουν τη σημασία της καθαρής απόφασης της παρέμβασης στα δημιοσονομικά των κρατών μελών της Ευρωζώνης με σκοπό την ισχυροποίηση της ΕΕ.
Η πολιτική της Γερμανίας ξεκαθαρίζει το σκηνικό ότι φαίνεται να είναι αυτοσκοπός της ισχυροποίησης της ίδιας της οικονομίας της Γερμανίας παρά τη θεμελείωση αρχών της ΕΕ.
Άνοιξαν σήμερα τα spreads στις 323 μονάδες βάσης με μικρή πτώση σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο στις 325 μ.β.
Άνοιξε και το Ελληνικό χρηματιστήριο με κέρδη 0,49% συναλλαγές στα 700000 τεμάχια και αξία 3,6 εκατομμύρια ευρώ.
Οι επενδυτές και σήμερα εκτιμούμε ότι θα είναι συντηρητικοί και περισσότερο σε αναμονή απο το να ρισκάρουν κάποια τοποθέτηση σε τίτλους μετοχών ή και ακόμη ομολόγων, περιμένοντας τις εξελίξεις απο την ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: