Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

"Ο χθεσινός δανεισμός, οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε, το επιτόκιο, γενικότερα το αποτέλεσμα, επιβεβαιώνουν, κατά την κρίση της Νέας Δημοκρατίας, τις πρώτες δηλώσεις και εκτιμήσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, μετά από τη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών.



Να θυμίσουμε ότι ο κ. Σαμαράς είχε κάνει λόγο για ώρες περισυλλογής, είχε κάνει λόγο για μια απόφαση και ένα ανακοινωθέν από τη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, τα οποία δεν πρέπει να μας οδηγήσουν σε θριαμβολογία, αλλά σε περισυλλογή, σε περίσκεψη και σε προβληματισμό. Και είχε τονίσει ότι η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να σταθεί μόνη της όρθια και να βρει γρήγορα το δρόμο για την ανάκαμψη", δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.


Ο κ.Π.Παναγιωτόπουλος, υπογράμμισε, επίσης, ότι "Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, με κάθε ευκαιρία, είχε τονίσει -και εξακολουθεί να το κάνει- ότι είναι καλό για τη χώρα να μη χρειαστεί να προσφύγει στο μηχανισμό βοήθειας στον οποίο κατέληξε και τον οποίο μας υπέδειξε, ως έσχατη λύση, η Σύνοδος Κορυ-φής των Βρυξελλών. Διότι μπορεί μεν αυτός ο μηχανισμός στήριξης να έχει δύο σκέλη, ένα Ευρωπαϊκό και ένα που αφορά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αλλά εάν τελικά, ο μη γένοιτο, η Ελλάδα χρειαστεί να προσφύγει στο μηχανισμό αυτό στήριξης, είναι βέβαιον ότι τελικά είναι το Δ.Ν.Τ. το οποίο θα επιβάλει τους δικούς του όρους. Όρους οι οποίοι εκεί που εφαρμόστηκαν δημιούργησαν τεράστια προβλήματα στην κοινωνική συνοχή.


Θα έλεγα ότι την πρόβλεψη αυτή του κ. Σαμαρά επιβεβαιώνει, σήμερα, με δηλώσεις του, ο επικεφαλής του Δ.Ν.Τ. και επιφανής Γάλλος πολιτικός κ. Ντομινίκ Στρος-Καν. Είναι δηλώσεις που έκανε στο πρακτορείο Blumberg. Σύμφωνα, λοιπόν, με τις δηλώσεις αυτές, θα είναι το Δ.Ν.Τ. το οποίο θα θέσει τους όρους στην Ελλάδα, εάν η Ελλάδα αποφασίσει και χρειαστεί να ζητήσει οικονομική βοήθεια.


Γι΄ αυτό, επανερχόμαστε και σήμερα και ως Νέα Δημοκρατία ζητούμε από την κυβέρνηση να προχωρήσει, επιτέλους, στη λήψη των απαραίτητων μέτρων για την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας. Να πάρει αυτά τα μέτρα αναπτυξιακές ανάσες για να μπορέσουμε, σιγά σιγά, να ξεφύγουμε από το τέλμα της ύφε-σης, για να σταθεί η οικονομία όρθια, για να σταθεί η Ελλάδα όρθια."

Δεν υπάρχουν σχόλια: