Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ

"Ως Νέα Δημοκρατία, λοιπόν, θέλουμε να υπογραμμίσουμε ότι το φορολογικό νομοσχέδιο, του οποίου η συζήτηση ξεκινάει στη Βουλή, είναι φοροεισπρακτικό. Υπάρχει κίνδυνος, με την εφαρμογή του, να στε-γνώσει την αγορά ακόμη και από το τελευταίο ευρώ. Είναι ένα νομοσχέδιο το οποίο αντιβαίνει, αντιτίθεται προς κάθε προοπτική ανάπτυξης στον τόπο μας. Φρενάρει την ανάπτυξη στον τόπο μας και ουσιαστικά, οδηγεί σε επιδρομή φορολογική κατά της μικρομεσαίας ιδιοκτησίας, που αποτελεί το όνειρο κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδας.



Τα μέτρα τα οποία περιλαμβάνει είναι υφεσιακά. Είναι μέτρα τα οποία θα οδηγήσουν σε περαιτέρω ύφεση την Ελληνική Οικονομία, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει. Κυρίως, μάλιστα για την απασχόληση, δηλαδή για τη διατήρηση και την υπεράσπιση των θέσεων απασχόλησης, με άμεσο κίνδυνο να μεγαλώσει η ανερ-γία. Ταυτόχρονα, θέλουμε να τονίσουμε, ως Νέα Δημοκρατία, ότι το φορολογικό νομοσχέδιο είναι ένα νομοσχέδιο το οποίο καταρρακώνει την ψυχολογία της αγοράς", δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος της Νέας Δη-μοκρατίας, αναφερόμενος στο φορολογικό νομοσχέδιο.


Ο κ.Π.Παναγιωτόπουλος είπε επίσης ότι "Η Νέα Δημοκρατία αντιλαμβάνεται την ανάγκη να υπάρξουν μέτρα με τα οποία θα ενισχυθούν τα έσοδα του Ελληνικού κράτους, για να μπορέσουμε έτσι καλύτερα να υπηρετήσουμε τις δημοσιονομικές προτεραιότητες. Αλλά καλό είναι η κυβέρνηση να γνωρίζει ότι αυτά τα μέτρα δεν μπορεί να είναι μέτρα τα οποία στραγγαλίζουν την οικονομία. Δεν μπορεί να είναι μέτρα που οδηγούν σε ασφυξία την Ελληνική Οικονομία. Διότι, έτσι, η ύφεση θα γίνει μόνιμη, θα έχουμε φαινόμενα στασιμοπληθωρισμού και οι επιπτώσεις θα είναι τραγικές, καταστροφικές, για την απασχόληση. Θα οδη-γηθούμε, έτσι, σε μία ραγδαία αύξηση της ανεργίας και ταυτόχρονα θα οδηγηθούμε στο στέγνωμα της αγοράς από το παραμικρό ευρώ.


Κατόπιν όλων αυτών, η Νέα Δημοκρατία θέλει να ξεκαθαρίσει ότι θα καταψηφίσουμε επί της αρχής το φορολογικό νομοσχέδιο, με τη λογική που έχουμε, ήδη, αναπτύξει. Γιατί είναι φοροεισπρακτικό, αντιανα-πτυξιακό, στεγνώνει την αγορά από το παραμικρό ευρώ, οδηγεί σε φοροεπιδρομή κατά της μικρομεσαίας ιδιοκτησίας, έχει μέτρα υφεσιακά που θα κάνουν πιο έντονη την ύφεση, καταρρακώνει την ψυχολογία της αγοράς. Το καταψηφίζουμε, λοιπόν, επί της αρχής και επί των άρθρων επιφυλασσόμεθα, από άρθρο σε άρθρο, να τοποθετηθούμε.


Θα υπάρξουν ορισμένα άρθρα τα οποία η Νέα Δημοκρατία θα ψηφίσει, όπως, ας πούμε, τα άρθρα εκείνα με τα οποία καταφέρεται ένα συντριπτικό χτύπημα στις λεγόμενες εξωχώριες εταιρείες, τις off-shore. Είναι ένα από τα άρθρα που η Νέα Δημοκρατία θα υπερψηφίσει. Υπάρχουν και άλλα άρθρα τα οποία θα υπερ-ψηφίσουμε, αλλά επί της αρχής καταψηφίζουμε το σχετικό νομοσχέδιο."

Δεν υπάρχουν σχόλια: