Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» του



«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ. 10 με τίτλο :


«Στην πρώτη γραμμή ο Σαμαράς για την ελληνική οικονομία»


Π λάτη για την Ελλάδα συνεχίζει να βάζει ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος θεωρεί ότι η αξιωματική αντιπολίτευση σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία για τη χώρα θα πρέπει να οδεύει στο δρόμο της υπευθυνότητας και της συναίνεσης. Ο πρόεδρος της Ν. Δ., μετά τον κύκλο επαφών που είχε με μοναδικό σκοπό να βελτιώσει το κλίμα για τη χώρα μας, δίνοντας παράλληλα τη δική του μάχη για τη μείωση του κόστους δανεισμού της Ελλάδας, συνέχισε να κινείται σε αυτή τη λογική και στις Βρυξέλλες. Ο κ. Σαμαράς, ενημέρωσε χθες τους ηγέτες των κυβερνήσεων της Ε. Ε. , που ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για τις θέσεις του, ζητώντας τους παράλληλα να αποφύγουν τη λύση του ΔΝΤ. «Όπως στην Ελλάδα παλεύω για μέτρα – «ανάσες»- για την τόνωση της οικονομίας, έτσι και εδώ πέρα σήμερα, έδωσα τη μάχη για τη μείωση του κόστους δανεισμού της χώρας»…. (το άρθρο συνεχίζεται)


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» του


«ΕΘΝΟΥΣ» σελ. 9 με τίτλο :


«Ο Αντώνης Σαμαράς στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος – Επικοινωνία με Γιώργο»


Οι δύο άνδρες, μίλησαν τηλεφωνικά στις Βρυξέλλες και συμφώνησαν ότι η κοινή γραμμή είναι για «ευρωπαϊκή» λύση. Μπαράζ επαφών και παρεμβάσεων από τον πρόεδρο της Ν. Δ. με τους ηγέτες των Χριστιανοδημοκρατικών κομμάτων. Σε μπαράζ επαφών και παρεμβάσεων, με στόχο την αποφυγή- έστω και την ύστατη ώρα- του ΔΝΤ, επιδόθηκε ο πρόεδρος της Ν. Δ., Αντώνης Σαμαράς, στις Βρυξέλλες, όπου μετέβη για να παραστεί στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τόσο στις κατ ιδίαν επαφές που έχει με τους ηγέτες των Χριστιανοδημοκρατικών κομμάτων της Ευρώπης, όσο και στην ομιλία του στη σύνοδο, επέμεινε ότι το σχέδιο διάσωσης της ελληνικής οικονομίας, πρέπει να έχει τη «σφραγίδα» της Ευρώπης. (το άρθρο συνεχίζεται)


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ» της


«ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ» σελ. 9 με τίτλο :


«Θετικά»


Εθνικά ωφέλιμη ήταν η στάση του αρχηγού της Ν. Δ. Αντώνη Σαμαρά κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις Βρυξέλλες, καθώς με την πρωτοβουλία του να τηλεφωνήσει στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και να ενημερωθεί στη συνέχεια από τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, συνέβαλε καθοριστικά στην «ενότητα» που επέβαλλαν οι στιγμές. Κάτι που δεν συνέβαινε όταν ο Γ. Παπανδρέου ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Από την 3η σελίδα του


«ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΤΥΠΟΥ» {Ρίζου) με τίτλο :


«!..»


ΑΝτιπολίτευση πια κάνουν και οι πιο πασοκικές εφημερίδες! Όπως η «Ελευθεροτυπία», που σημειώνει: «Παλιά λέγανε: «Θα έρθουν οι κομμουνιστές και θα μας πάρουν τα σπίτια». Τελικά ήραν οι σοσιαλιστές και μας πήραν…». (βάλτε τουλάχιστον τη λέξη «σοσιαλιστές» εντός εισαγωγικών, φίλοι μου…)


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΟ… ΚΟΥΣ - ΚΟΥΣ» του


«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ» τελευταία σελίδα με τίτλο :


«Φρέσκος αέρας»


ΠΙκρές διαπιστώσεις κάνει ο Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή το Συνέδριο της Ν. Δ. τον Ιούνιο. Ο κόσμος άλλωστε προσήλθε στις κάλπες για την ανάδειξη νέου αρχηγού απαιτεί η παράταξη να γυρίσει σελίδα και όχι σιωπή νεκροταφείου. Αυτοί που ευθύνονται για το «βατερλώ» της 4ης Οκτωβρίου και την πιο βαριά ήττα της Ν. Δ. πρέπει να πάνε σπίτι τους. Γιατί όπως λέει ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού, η Ν. Δ. έχει ανάγκη από ανανέωση, νέα πρόσωπα και νέα στελέχη που θα της δώσουν οξυγόνο και φρέσκο αέρα για να προχωρήσει μπροστά. Άλλωστε, δεν χρειάζεται και πολύ μυαλό για να καταλάβει κανείς ότι σε διαφορετική περίπτωση είναι καταδικασμένη να μείνει στο περιθώριο.


Από τη στήλη «ναυτίλος» της


«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ» σελ. 10 :


Στις τουρκικές φρεγάτες, κορβέτες, μαούνες, τορπιλακάτους, φουσκωτό, ρυμουλκά, τράτες, καταδρομικά, αντιτορπιλικά που κόβουν βόλτες πάνω κάτω Σούνιο, Γλυφάδα, Βουλιαγμένη, Λαύριο επιβαίνει μήπως και ο κ. Γκρουέφσκι; Διότι, αν επιβαίνει, είναι μια ευκαιρία για τον δικό μας Γιώργο, να πεταχτεί να τον συναντήσει (διαθέτει το φουσκωτό του ο Ρουμελιώτης)-τι; Τον συνάντηση ήδη στη Σύνοδο Κορυφής; Σε τέτοιους καιρούς; Τι διάολο; Πύραυλος Στίνκερ είναι ο δικός μας – ο Γιωργάκης- και μόλις σκανάρει θερμικό σημείο πάει και πέφτει πάνω του;

Δεν υπάρχουν σχόλια: