Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»» της



«ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ» σελ. 4 με τίτλο :


«Σαμαράς: να προστατευθεί η Ελλάδα από τις αγορές»


Τ ο δημοσιονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα και τα μέτρα που λαμβάνει για την εξυγίανση της οικονομίας, ανέλυσε χθες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς σε ομάδα υπουργών Οικονομικών της Ένωσης που πρόσκεινται στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Στη συνάντηση των υπουργών προήδρευσε η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών κ. Κριστίν Λαγκάρντ και ο Φιλανδός ομόλογός της και αντιπρόεδρος του ΕΛΚ κ. Γίρκι Κάνενεν. Ο κ. Σαμαράς παρουσίασε στους οκτώ συνομιλητές του ποια θα πρέπει να είναι τα μέτρα που οφείλει να λάβει η Ελλάδα για να εξυγιάνει την οικονομία της και ταυτόχρονα να έχει προοπτική ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια…. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι πρέπει να δοθεί αμέσως βοήθεια στην Ελλάδα, ώστε να «προστατευθεί η χώρα από τις δυσκολίες της αγοράς και τους κερδοσκόπους»… ( το άρθρο συνεχίζεται..)


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ» της


«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ» σελ. 9 με τίτλο :


«Ωδίνες»


ΜΙα εβδομάδα κοιλοπονούσε η Ευρώπη του ευρώ για να αποφασίσει τη βοήθεια στην Ελλάδα. Αλλά «ώδινεν όρος και έτεκε μυν». Ήταν…ανεμογγάστρι; Θα το μάθουμε , λέει, στη σύνοδο κορυφής των «27», στις 25 Μαρτίου.


Από τη στήλη «ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΕΣ» » του


«ΕΘΝΟΥΣ» σελ. 10 με τίτλο :


«Ο Κοριός…»


Τώρα πλέον, όπως λέει το κλισέ, είναι η «ώρα του πρωθυπουργού». Χθες η Λούκα Κατσέλη , συνομιλώντας με δημοσιογράφους, ουσιαστικά ζήτησε «ρεβάνς» από τον Γ. Παπακωνσταντίνου, χαρακτηρίζοντας, ούτε λίγο, ούτε πολύ, «μύθο» το Πρόγραμμα Σταθερότητας. Είτε λοιπόν ο πρωθυπουργός συμφωνεί κι αυτός ότι το Πρόγραμμα Σταθερότητας είναι «μύθος», άρα οφείλει να αποπέμψει τον Γ. Παπακωνσταντίνου και να επιχειρήσει νέα «στροφή 180ο» στην πολιτική του. Είτε διαφωνεί και οφείλει σύντομα να τελειώνει με τις διαδοχικές «ρεβάνς» της Λούκας. Ξέρετε κάποιον άλλο «τρίτο δρόμο»;


Από τη στήλη «ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ» της


«ΒΡΑΔΥΝΗΣ» σελ. 11 με τίτλο :


«ΣΕ τροχιά ανανέωσης η Ν. Δ.»


«Συμπεριφορές και πρακτικές ου δεν συμβαδίζουν με τον αξιακό κώδικα της παράταξής μας και προκαλούν την κοινωνία, δεν έχουν θέση στη Νέα Δημοκρατία που οικοδομούμε με τον Αντώνη Σαμαρά»», δήλωσε χθες ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Ν Δ., βουλευτής Λάρισας, Μάξιμος Χαρακόπουλος. Ο κ. Χαρακόπουλος ρωτήθηκε σε συνέντευξή του στο MEGA, σχετικά με την αναφορά του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά για «αυτοκάθαρση», και η απάντησή του ερμηνεύει τις προθέσεις του κ. Α. Σαμαρά να θέσει σε τροχιά πλήρους ανανέωσης το κόμμα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: