Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από την 1η σελίδα της



«ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ» με τίτλο :


«ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ –Ενιαίο μέτωπο»


Η κυβέρνηση πρέπει να αντιληφθεί πως αν κάνει πίσω έναντι των πιέσεων μιας συντεχνίας ή κοινωνικής ομάδας που αντιδρά στα μέτρα δημοσιονομικής πειθαρχίας, θα ακολουθήσει το χάος. Μόνο αν καταφέρει να κρατήσει ένα αυστηρό, ενιαίο μέτωπο έναντι όλων των απαιτήσεων και διαμαρτυριών θα καταφέρει να επιβάλει το πρόγραμμα σταθεροποίησης. Λογικό είναι οι υπουργοί να θέλουν να κάνουν επιμέρους συμφωνίες ή παραχωρήσεις. Καθήκον, όμως, του πρωθυπουργού, αλλά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης που έχει αναλάβει τον συντονισμό υλοποίησης του προγράμματος, είναι να αποτραπεί κάθε τέτοιο ενδεχόμενο. Μια υποχώρηση θα σημαίνει πως καμιά άλλη ομάδα δεν θα δεχθεί τα μέτρα που την αφορούν.


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ» της


«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» σελ. 8-9 με τίτλο :


«Δεν γέρνει;»


Πολλά ερωτήματα προκαλεί η υπόθεση του υποβρυχίου «Παπανικολής»,που παράγγειλε η Ελλάδα πριν από χρόνια (υπουργός Άμυνας , Άκης Τσοχατζόπουλος) στα ναυπηγεία του Κιέλου της Γερμανίας. Όταν η κατασκευή του τελείωσε, το κλιμάκιο των Ελλήνων αξιωματικών που βρέθηκε εκεί διαπίστωσε ότι το υποβρύχιο είχε κατασκευαστικά λάθη. Έγερνε! Οι Γερμανοί έλεγαν ότι αυτό δεν ήταν πρόβλημα. Πριν από ένα χρόνο το δοκίμασαν ειδικοί του πολωνικού ναυτικού, το βρήκαν χωρίς κανένα πρόβλημα και οι Γερμανοί κατασκευαστές, είπαν ότι, αν δεν το πάρει η Ελλάδα, θα το πουλούσαν στην Πολωνία. Τελικά τώρα το αγοράζει η Ελλάδα, λέγοντας ότι δεν υπάρχει κανένα κατασκευαστικό πρόβλημα πια. Και, σύμφωνα με ορισμένες διαρροές, θα προσπαθήσουμε να το πουλήσουμε στην Πολωνία. Κάποιος δεν μας τα έλεγε καλά τόσα χρόνια. Οι ελληνικές κυβερνήσεις, οι Γερμανοί ή οι Πολωνοί;


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ» της


«ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ» σελ. 6 με τίτλο :


«Η ερώτηση»


Αν και δέχτηκε ερώτηση για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, εν τούτοις απέφυγε να επαναλάβει τη ριζική του αντίθεση στο ενδεχόμενο προσφυγής της Ελλάδας σε αυτό. Ο λόγος για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου προς τους διαπιστευμένους στο υπουργείο Άμυνας συντάκτες, δεν ήταν ιδιαίτερα ομιλητικός ως προς το συγκεκριμένο ζήτημα. Προφανώς τον έχει μπερδέψει και αυτόν ο Γ. Παπανδρέου…


Από τη στήλη «ΑΠΟ…ΚΟΜΜΑΤΑ» του


«ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΤΥΠΟΥ» {Ρίζου} σελ. 5:


Μακρά, τετραήμερη επίσκεψη θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος της Ν. Δ. Αντώνης Σαμαράς στη Θεσσαλονίκη, ενόψει του Προσυνεδρίου της Ν.Δ. Η επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά αρχίζει από σήμερα Πέμπτη και το πρόγραμμά του περιλαμβάνει επισκέψεις στα γραφεία του κόμματος, δείπνο με τους βουλευτές της Ν. Δ., επίσκεψη στη Χαλκιδική στις εργασίες της ΓΣΕΕ και το Σάββατο ομιλία στο Προσυνέδριο της Ν. Δ. Την Κυριακή θα συναντηθεί με φορείς της Θεσσαλονίκης και θα ακολουθήσει γεύμα το μεσημέρι σε ψαροταβέρνα με φίλους!

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΟ… ΚΟΥΣ - ΚΟΥΣ» του


«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ» τελευταία σελίδα με τίτλο :


«Πόρτα εξόδου»


Αγριεύουν τα πράγματα στη Ν. Δ., και ο χρόνος που απομένει έως το Συνέδριο του Ιουνίου είναι βέβαιον ότι θα αλλάξει πλήρως τους εσωκομματικούς συσχετισμούς. Όσοι, πάντως, νομίζουν ότι Αντώνης Σαμαράς φωτογράφησε μόνο τον Γιώργο Βουλγαράκη και τον Αριστοτέλη Παυλίδη καλό θα είναι να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους. Την πόρτα της κομματικής εξόδου θα τη δουν πολλοί ακόμη, κάτι που γίνεται αντιληπτό και από τις δηλώσεις του γραμματέα Συνδικαλιστικού της Ν. Δ., Γιάννη Μανώλη. «Σειρά θα πάρουν και άλλοι, οι οποίοι με τις δηλώσεις τους καθημερινά προσπαθούν να μας πουν ότι δεν έχουν ευθύνη για τίποτα και προσπαθούν να προστατέψουν τον εαυτό τους όταν είναι γνωστά μερικά πράγματα», είπε με νόημα ο «κόκκινος» Γιάννης.


Από τη στήλη «ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ» της


«ΒΡΑΔΥΝΗΣ» σελίδα 14 με τίτλο :


«Επίσκεψη Σαμαρά»


Να βρεθεί λύση στο πρόβλημα της χώρας μας μέσα στο πλαίσιο της Ευρώπης, ζήτησε ο Αντώνης Σαμαράς από τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης, καθώς και να υπάρξουν εγγυήσεις, ώστε να μπορεί η Ελλάδα να δανείζεται φθηνότερα. Όπως ενημέρωσε ο εκπρόσωπος της Ν. Δ. αναφορικά με τις επαφές του προέδρου του κόμματος στις Βρυξέλλες, και ιδιαίτερα για τη συμμετοχή του στο πρόγευμα εργασίας που παρέθεσε ο πρόεδρος του ΕΛΚ με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών των κυβερνήσεων των κρατών που ανήκουν στην Κεντροδεξιά, ο κ. Σαμαράς παρουσίασε τις θέσεις του και ανέλυσε τις παραμέτρους του ελληνικού προβλήματος. Ο Αντώνης Σαμαράς θα βρεθεί εκ νέου στο εξωτερικό ως βασικός ομιλητής – με πρόσκληση της Γερμανίδας Καγκελαρίου Αγκέλα Μέρκελ- στη Σύνοδο Κορυφής των χωρών –μελών του ΕΛΚ στις 25 Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: