Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σε πολύ δύσκολη κατάσταση έχει έλθει η Ελλάδα. Οι πιέσεις της Γερμανίας έχουν διαμορφώσει αρνητικό κλίμα σε όλη την Ευρώπη. Η Γερμανία καλέι ανοιχτά την Ελλάδα να προσφύγει στο ΔΝΤ.
Με τη προοπτική αυτή οι επενδτυικοί οίκοι σκέφτονται τις επενδύσεις που έχουν κάνει σε ομόλογα Ελληνικού δημοσίου. Ζητούν κι αυτοί εμμέσως πλην σαφώς τη στήριξη της Ελλάδας από την ΕΕ προκειμένου να σώσουν αυτές τις επενδύσεις ύψους 250 δις ευρώ.
Πίσω από την προτροπή αυτή βρίσκεται και πάλι η κ. Μέρκελ.
Οι αγορές όλες προβληματίζονται για την τύχη και της Ελλάδας και της ΕΕ. Κρίσιμες οι ημέρες που διανύουμε.
Το Ελληνικό χρηματιστήριο εγλωβίζεται ακόμη πιο πολύ και κάθε ημέρα απαξιώνεται ακόμη περισσότερο. Οι τιμές βρίσκονται στα χέρια αυτών των εξελίξεων χωρίς να λαμβάνεται υπ' 'όψη κάθε άλλο μέγεθος επενδύσεων και αποτελεσμάτων των εταιρειών.
Στον αντίποδα αυτών των αρνητικών εξελίξεων για την Ελλάδα τα Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια αποκόπτονται από Ελληνική χρηματιστηριακή αγορά. Κανένα ενδιαφέρον για αγορές σε Ελληνικούς τίτλους αλλά από την άλλη, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν προβαίνουν και σε πωλήσεις όπιων τίτλων βρίσκονται στα χέρια τους. Σιγά αλλά σταθερά οι τιμές χαμηλώνουν κι αυτό ίσως να είναι ένα κάποιο ενδιαφέρον.
Άνοιξαν τα χρηματιστήρια της Ευρώπης με τη Γερμανία να χάνει 0,18% την Αγγλία 0,2% και τη Γαλλία 0,29%.
Χθες η Νέα Υόρκη σημείωσε άνοδο κατά 0,45% στις 10733,67 μονάδες.
Το ευρώ έναντι του δολλαρίου στο 1,3666 αυτή την ώρα.
Συνεχώς φθάνουν ειδήσεις άπό Γερμανικές πηγές που παροτρύνουν την Ελλάδα να προσφύγει στο ΔΝΤ. Πρωτοφανής η πίεση που ασκείται στην χώρα μας από την Γερμανία. Υπάρχει σκοπιμότητα ή είναι η λύση αυτή και για ποιόν είναι η λύση;
Ίδομεν!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: