Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από την 1η σελίδα της



«ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ» με τίτλο :


«ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ- Τώρα είναι η ώρα»


Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την αναβολή της λήψης αποφάσεων για τα κλειστά επαγγέλματα έως το φθινόπωρο. Διαπράττει μεγάλο σφάλμα. Οι περίφημες διαρθρωτικές αλλαγές που θα θεραπεύσουν τις στρεβλώσεις της ελληνικής οικονομίας και θα δημιουργήσουν νέες ευκαιρίες για ανάπτυξη πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την κοινωνική και πολιτική κατάσταση το φθινόπωρο, ενώ το πιθανότερο είναι τα πράγματα να είναι πιο δύσκολα για τέτοιου τύπου πρωτοβουλίες. Η κυβέρνηση καθυστέρησε να πάρει τα μέτρα δημοσιονομικής πειθαρχίας και τώρα καθυστερεί πάλι να πάρει τα μέτρα που χρειάζονται για να έχουμε υγιή ανάπτυξη. Γι αυτό θα ήταν καλό να ξανασκεφθεί τη στάση της και να μη χάσει, πάλι, πολύτιμο χρόνο για να κάνει τα…αυτονόητα..


Από το άρθρο «Η Ν. Δ. δίνει λύσεις για το ασφαλιστικό» του


«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ. 12-13 με τίτλο :


«Βασικοί στόχοι του Αντώνη Σαμαρά είναι η βιωσιμότητα των Ταμείων και η στήριξη των χαμηλοσυνταξιούχων»


Συγκεκριμένες προτάσεις για το ασφαλιστικό έδωσε στη δημοσιότητα η Νέα Δημοκρατία ως συμβολή στον κοινωνικό διάλογο που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Όπως είχε τονίσει ο Αντώνης Σαμαράς, οι προκλήσεις του ασφαλιστικού αποκτούν επείγοντα χαρακτήρα. Με αυτές τις προτάσεις, η αξιωματική αντιπολίτευση επιθυμεί να συμβάλει στη διασφάλιση της μακρόχρονης βιωσιμότητας και επάρκειας του ασφαλιστικού μας συστήματος. Όπως δήλωσε ο αρμόδιος τομεάρχης του κόμματος κ. Γιάννης Βρούτσης, βασικός άξονας των προτάσεων είναι η εφαρμογή και η αξιοποίηση των υφιστάμενων θεσμικών ρυθμίσεων, καθώς και η βελτίωση και τροποποίηση όσων από αυτές κρίνεται αναγκαίο. ( το άρθρο συνεχίζετα) – Η Ρηγίλλης είναι αντίθετη στην αύξηση των γενικών ορίων ηλικίας.ς


Από τη στήλη «ΑΠΟ…ΚΟΜΜΑΤΑ» του


«ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΤΥΠΟΥ» {Ρίζου} σελ.4:


Δεν τω είπε καθόλου τυχαία απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. «Πρέπει να τονίσετε στα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να τιμήσουν τη δική τους υποχρέωση και υπογραφή. Δεν ζητούμε χάρη, ασφαλώς, αλλά και δεν τους χαρίζουμε τις ευθύνες τους για αλληλεγγύη και στήριξη». Διορατικά, λένε οι συνεργάτες του, ο Αντώνης Σαμαράς υπογράμμισε: «Κινδυνεύουμε να συνεργασθούν Ευρωπαϊκή Ένωση με Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για τα προβλήματά μας». Αυτή η εμπλοκή του ΔΝΤ δεν είναι καλή. Δεν πρέπει να γίνει κατά τον Αντώνη Σαμαρά και δεν θα ωφελήσει την προσπάθεια ανάκαμψης και αναβάθμισης του κύρους της Ελλάδας. Τι ξέρει ακριβώς ο πρόεδρος της Ν. Δ. και γιατί προειδοποίησε σχετικά με τη ζημιογόνο ανάμειξη του ΔΝΤ; Οι απορίες θα λυθούν αύριο – μεθαύριο.


`Από τη στήλη «ναυτίλος» της


«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ» σελ. 10 :


Κατ’ εξακολούθησιν και κατά ριπάς. Προχθές ο κ. Παπανδρέου δήλωσε «να μας αφήσουν «ήσυχοι» ή «ήσυχη», δεν το διευκρίνισε… Χθες πάλι απεφάνθη ότι «είναι ένας δύσκολος Μαραθώνας και γολγοθάς τον οποίο ακολουθούμε»… Να μπερδέψει τον Μαραθώνα με τον μαραθώνιο- πάει καλά. Αλλά να «ακολουθεί» γολγοθά;


Από τη στήλη «ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ»» της


«ΕΣΤΙΑΣ» σελ. 3 με τίτλο :


«»Χρεοκοπημένο» το κοινωνικό μοντέλο της Ελλάδος τονίζει ο κ. Σαμαράς»


ΤΗ βεβαιότητα ότι η χώρα δεν πρόκειται να χρεοκοπήση εξέφρασε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Όπως εδήλωσε ο κ. Αντ. Σαμαράς από το βήμα του συνεδρίου της International Herald Tribune στην Ελλάδα αυτό που έχει χρεοκοπήσει είναι το κοινωνικό μοντέλο άνω στο οποίο στηρίχθηκε τις τελευταίες δεκαετίες η χώρα. «Βρισκόμαστε σε σταυροδρόμι. Τελείωσε ένα μοντέλο κρατισμού και το στοίχημα τώρα είναι να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία», ανέφερε ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως, συμπληρώνοντας ότι «Η Ελλάδα είναι μία χώρα με πολλούς αναξιοποίητους πόρους και με ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα». Για μία ακόμη φορά ετάχθη υπέρ των άμεσων αλλαγών, ενώ σχολιάζοντας τα νέα μέτρα είπε ότι η περιοριστική πολιτική απευθύνεται σε εκείνους που ήδη ευρίσκονται στο όριο και θίγει εκείνους που ήδη πληρώνουν και όχι εκείνους που διαφεύγουν. «Πρέπει να τα αλλάξουμε όλα. Σχεδόν ταυτόχρονα. Και πρέπει να τα αλλάξουμε άμεσα. Έχουμε πλέον τη νομιμοποίηση να τα αλλάξουμε όλα.»….. «Ως πολιτικός φοβάμαι κοινωνικά ξεσπάσματα και εκρήξεις, ως οικονομολόγος φοβάμαι ότι θα πάμε σε ακόμα μεγαλύτερη ύφεση», υπεγράμμισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Σαμαράς ζητώντας εκ νέου από την Κυβέρνηση να υιοθετήση τα αναπτυξιακά μέτρα που έχει προτείνει το κόμμα του (το άρθρο συνεχίζεται)

Δεν υπάρχουν σχόλια: