Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Για όγδοη ημέρα - συνεδρίαση ο Dow Jones έγραψε κέρδη. Έκλεισε στις 10779 μονάδες και κέρδη 0,42%. Ο S&P έγραψε πριακές απώλειες 0,03% και έκλεισε στις 1166 μονάδες.
Η Γερμανία έκλεισε με μικρές απώλειες 0,2% στις 6012 μονάδες ενώ η Αγγλία κατέγραψε μικρές απώλειες 0,04% στις 5643 μονάδες.
Το Ελληνικό χρηματιστήριο εγκλωβισμένο στις δηλώσεις και τις φήμες απο τις Βρυξέλλες αδυνατεί να αντιδράσει θετικά. Αντίστροφα μάλιστα σε κάθε αρνητική είδηση κάποιο κομμάτι των ξένων ''βγαίνει'' από το χρηματιστήριο, πουλώντας χωρίς να υπολογίζει τιμές κτήσης. Έτσι έγινε χθες. Κάποιοι ξένοι πούλησαν την Εθνική, την οποία έφεραν με απώλειες 5,95% στα 14,70 ευρώ και την Eurobank με απώλειες 7,07% στα 6,05%.
Οι συναλλαγές πολύ υψηλά σε πτωτική ημέρα με κύρια συμμετοχή στους όγκους τις τράπεζες.
Οι ειδήσεις από τις Βρυξέλλες έρχονται άλλοτε θετικές άλλοτε αρνητικές. Πίσω από τις αρνητικές πάντα οι θέσεις της Γερμανίας που οδηγεί τις εξελίξεις για την Ελλάδα προς το ΔΝΤ κάνωντας πολιτική με εσωτερικό περιεχόμενο. Χτυπά η κ. Μέρκελ την Ελλάδα για να αποκτήσει έρισμα στο εσωτερικό της χώρας της. Το πρόβλημα της Ελλάδας έγινε εσωτερικό ζήτημα πολιτικής στη Γερμανία. Οι οξύνσεις αυτές δεν αποτελούν και τις τελικές αποφάσεις της ΕΕ. Αυτό θα αναδειχθεί στη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες στο τέλος του Μαρτίου όταν όλα τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης θα δείξουν απο που επηρεάζονται και πόσα είναι αυτά.
Σε κάθε περίπτωση όμως η εσωτερική αγορά δεν θα φανερώσει μια συγκεκριμένη κατεύθυνση. Δεν θα έχει όπως λέμε τάση. Θα κινηθεί πίσω από τις ειδήσεις και τις δηλώσεις.
Το ευρώ με το δολλάριο στο 1,3605.
Το spread έκλεισε χθες στις 313 μονάδες βάσης ύστερα και από τις΄φήμες που έφερναν τον Πρωθυπουργο να εκμυσρεύεται στους Ευρωβουλευτές ότι ήδη είμαστε στο ΔΝΤ. Όλα αυτά εμείς τα θεωρούμε απλώς φήμες που άλλοτε είναι ακούσιες και άλλοτε ακούσιες.
Σε κάθε περίπτωση εμείς αναμένουμε τις επίσημες αποφάσεις στη σύνοδο κορυφής που θα καθορίσουν απόλυτα και τις εξελίξεις στη χώρα μας και ασφαλώς στην χρηματαγορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: