Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από την 8η σελίδα του



«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» με τίτλο :


« «Βάζουμε πλάτη για να γλιτώσουμε τα χειρότερα»»


«Τ ην Ελλάδα δεν θα την αφήσουμε να χρεοκοπήσει», ήταν το ξεκάθαρο μήνυμα χθες στη Βουλή του αρχηγού της Ν. Δ. Αντώνη Σαμαρά στον πρωθυπουργό, επισημαίνοντάς του ότι «αυτή την ώρα για το συμφέρον της χώρας προτιμώ να αυτολογοκριθώ στην κριτική μου. Δεν έχουμε περιθώριο να βγάλουμε τα μάτια μας, αυτό θα ήταν παιδαριώδες και πολιτικά ανεύθυνο». Ο Αντώνης Σαμαράς, με αίσθημα ευθύνης, είπε στον Γ. Παπανδρέου ότι «προσπαθώ να επιτύχουμε δανεισμό με χαμηλότερο επιτόκιο», αλά και «να αποφύγουμε εμπλοκή του ΔΝΤ», λέγοντας πως ο ίδιος συμφωνεί με τη «λογική της πρότασης Μπαρόζο, που απορρίπτει το ΔΝΤ και επιμένει στην ευρωπαϊκή λύση μέσω του μηχανισμού «Συντονισμένου Διμερούς Δανεισμού» που είναι «εθελοντικός» και όχι «διάσωση» που απαγορεύει η Ευρωσυνθήκη». Ο πρόεδρος της Ν. Δ. τόνισε ότι «βάζουμε πλάτη όχι γιατί εγκρίνουμε τους κυβερνητικούς χειρισμούς, αλλά για να αποφευχθούν τα χειρότερα και να βγούμε από τα χειρότερα», σημειώνοντας παράλληλα στην κυβέρνηση ότι «το μίγμα της πολιτικής της δεν βοηθά». Άλλωστε, όπως είπε «εμείς δεν είμαστε ΠΑΣΟΚ και δεν ασκούμε καταστροφική πολιτική για τη χώρα»… (το άρθρο συνεχίζεται)

Από τη στήλη «ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ» της


«ΒΡΑΔΥΝΗΣ» σελ .8 με τίτλο :


«Στις Βρυξέλλες ο Σαμαράς»


Για τις Βρυξέλλες αναχωρεί αύριο ο πρόεδρος της Ν. Δ. Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να λάβει μέρος στη σύνοδο κορυφής του ΕΛΚ την Πέμπτη. Ο κ. Σαμαράς θα είναι κεντρικός ομιλητής μετά από πρόταση της Αγκέλα Μέρκελ και θα αναφερθεί στα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας και στις λύσεις που θα προτείνει. Ο πρόεδρος της Ν. Δ., όμως, θα έχει και συναντήσεις με τους αρχηγούς των κομμάτων που μετέχουν στο ΕΛΚ, αλλά ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί το πρόγραμμά του. Πιθανότατα θα συναντηθεί στο περιθώριο της συνόδου με την κ. Μέρκελ και τον Νικολά Σαρκοζί, αλλά όλα αυτά θα οριστικοποιηθούν αργότερα. Οι Ευρωπαίοι ενδιαφέρονται να ακούσουν τις απόψεις του προέδρου της Ν. Δ., ο οποίος έχει ταχθεί αναφανδόν κατά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και ζητά ευρωπαϊκή λύση στα ευρωπαϊκά προβλήματα.


Από τη στήλη «ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ» της


«ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ» τελευταία σελίδα με τίτλο :


«Ουκ αν λάβοις…»


Νομίζω ότι είναι πλέον αυταπόδεικτο το κεντρικό συμπέρασμα της έκθεσης του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, σύμφωνα με το οποίο η ελληνική οικονομία έχει πλέον εμπλακεί σε ένα φαύλο κύκλο, κι ως εκ τούτου μία και μοναδική διέξοδος υπάρχει κι αυτή είναι η δραστική μείωση του ελλείμματος και του χρέους. Πράγματι, εδώ που φθάσαμε δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε άλλη κατεύθυνση. Η κατάσταση είναι πλέον εκτός ελέγχου και ο χειρισμός της είναι μονόδρομος. Εξακολουθώ, βεβαίως, να υποστηρίζω, πως παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση την οποία παρέλαβε η κυβέρνηση, θα μπορούσαμε να μην είχαμε φτάσει στο σημείο αυτό εάν έλειπαν οι δικοί της ερασιτεχνισμοί και παλινωδίες… (το άρθρο συνεχίζεται…)


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΟ… ΚΟΥΣ - ΚΟΥΣ» του


«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ» τελευταία σελίδα με τίτλο :


«Αληθινές ιστορίες»


Η κρίση στην Οικονομία και η διεθνής ανυποληψία της Ελλάδας αλλάζουν άρδην τα έως τώρα δεδομένα. Το ότι 7 στους 10 πολίτες λένε ότι θα χειροτερέψουν τα οικονομικά τους το επόμενο εξάμηνο σημαίνει πολλά. Οι Έλληνες γίνονται ο πιο απαισιόδοξος λαός της Ευρώπης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την πορεία της χώρας. Η οικονομική κρίση όμως ήρθε να επιβεβαιώσει και τα σάπια θεμέλια, στα οποία, δυστυχώς βασίστηκε το κράτος. Το οικονομικό ναυάγιο είναι αποτέλεσμα των λάθος στρατηγικών επιλογών από τη Μεταπολίτευση έως σήμερα…..


Από την 3η σελίδα του


«ΕΘΝΟΥΣ» :


«Πολιτική»


Με… μπαλώματα της τελευταίας στιγμής προσπαθεί το υπουργείο Οικονομικών να βελτιώσει τις επιμέρους διατάξεις του φορολογικού νομοσχεδίου και να ενισχύσει το αίσθημα δικαιοσύνης, το οποίο, όμως, κάθε άλλο παρά έχει αποκατασταθεί, αφού το βάρος πέφτει και πάλι στους ώμους εκείνων που δεν μπορούν να αποκρύψουν τα πραγματικά εισοδήματά τους….

Δεν υπάρχουν σχόλια: