Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΝΔ Η ΕΝΙΑΙΑ ΜΗΧΑΝΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

"Η ενιαία μηχανοργάνωση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης υπήρξε ζήτημα υψηλής προτεραιότη-τας για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Στο πλαίσιο αυτό, δημιουργήθηκε με το νόμο 3607/07 η ''Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση της Κοινωνικής Ασφάλισης Α.Ε''. (Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε.) για να αποτελέσει την καρδιά του μηχανογραφικού συστήματος της Κοινωνικής Ασφάλισης. Δημιουργήθηκαν και λειτούργησαν δύο προγράμματα ηλεκτρονικής επεξεργασίας των συνταγών των Ασφαλιστικών Ταμείων, με σκοπό τον αποτελεσματικότερο έλεγχο των δαπανών στον τομέα υγείας: Το πρώτο υλοποιείται, ήδη, από τις αρχές του 2008 από την Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε. και αφορά στη ''σάρωση'' συνταγών όλων των Φορέων, εκτός του ΙΚΑ. Το δεύτερο εφαρμόζεται από το ίδιο το ΙΚΑ και αναφέρεται στην ηλεκτρονική επεξεργασία των συνταγών του Ιδρύματος», δήλωσε ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Kοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, με αφορμή την παρουσίαση, από τον υπουργό Εργασίας, του προγράμματος ηλεκτρονικής επεξεργασίας των συνταγών του ΙΚΑ και συν έχισε υπογραμμόζοντας:



«Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης χθες, ''έκοψε την κορδέλα'' του έργου της ηλεκτρονικής επεξεργασίας των συνταγών του ΙΚΑ, έργου που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε εξ' ολοκλήρου από την κυβέρνηση της Ν.Δ. Όφειλε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης να το αναγνωρίσει και να προσκαλέσει επίσημα εκπρόσωπο του κόμματος της Ν.Δ., πράγμα που δεν έπραξε.


Η Ν.Δ. συμπαρατάσσεται σε όσες προσπάθειες συντείνουν στην καταπολέμηση των φαινομένων της κα-τευθυνόμενης συνταγογράφησης ή της προκλητής ζήτησης υπηρεσιών υγείας, που αποτελούν ''μάστιγα'' για τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Καλούμε το υπουργείο Εργασίας να εντατικοποιήσει τους ρυθμούς αντιμετώ-πισης αυτών των προβλημάτων, αξιοποιώντας και άλλα διαθέσιμα ''εργαλεία'', που κληρονόμησε από την προηγούμενη Κυβέρνηση, όπως, μεταξύ άλλων, ο μοναδικός Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ), η αποδεδειγμένη τεχνογνωσία της ''μηχανογραφικής καρδιάς'' του Συστήματος Κοινωνικής Α-σφάλισης, δηλαδή της Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε, και το έργο της έξυπνης κάρτας υγείας και ασφάλισης με στόχο τον εξορθολογισμό της αλόγιστης σπατάλης στους Κλάδους Υγείας των Ασφαλιστικών Ταμείων.


Σε κάθε περίπτωση, τα έργα αυτά δεν ανήκουν ούτε στη Ν.Δ. ούτε στο ΠΑΣΟΚ, ανήκουν και είναι σε ό-φελος του Ελληνικού Λαού".

Δεν υπάρχουν σχόλια: