Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από τη στήλη «ΠΑράΤυπος» του



«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ. 5 με τίτλο :


«Διγλωσσία και σκηνοθεσία»


Στο παιχνίδι της σκηνοθεσίας του ΠΑΣΟΚ εντάσσεται και η διγλωσσία υπουργών και στελεχών της κυβέρνησης για την τύχη του 14ου μισθού. Εάν μεν καταργηθεί, θα περάσει το μήνυμα ότι η κυβέρνηση προέβαλε σθεναρές αντιστάσεις αλλά δεν γινόταν αλλιώς, λόγω ευρωπαϊκών πιέσεων. Εάν πάλι δεν καταργηθεί (πράγμα απίθανο μετά τα όσα είπε χθες ο πρωθυπουργός) θα πανηγυρίζουν ότι αντιστάθηκαν στις πιέσεις και νίκησαν. Το θέμα είναι να έχεις σενάριο και σκηνοθέτη, τους ηθοποιούς τους βρίσκεις!


Από τη στήλη «ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ» της


«ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ» τελευταία σελίδα:


…Σαν τι θα μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση; (αντί των σκληρών μέτρων …) Να περικόψει το σπάταλο κράτος όχι μόνο κατά 10% όπως έχει ανακοινώσει, αλλά πολύ περισσότερο. Να βάλει χέρι στα προνόμια ορισμένων στις ΔΕΚΟ κι ας αποτελούσαν αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι τη σκληρή «εμπροσθοφυλακή» του ΠΑΣΟΚ όσο ήταν στην αντιπολίτευση. Να λύσει το θέμα του ΟΣΕ, που εμφανίζει «μαύρη τρύπα» 9 δις ευρώ (όσο δύο Ολυμπιακές). Να ζητήσει από τους τραπεζίτες να στηρίξουν το κράτος σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, όπως το κράτος στήριξε τους τραπεζίτες κατά την περίοδο της διεθνούς κρίσης. Για όλα αυτά κουβέντα δεν άκουσα χθες από τον πρωθυπουργό. Το μόνο που άκουσα είναι ότι «οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πρέπει να μάθουν να ζουν με λιγότερα». Κι αν διαπιστώσουν, λέει, σπατάλες στα υπουργεία τους, να τις καταγγέλλουν! Εάν δηλαδή, ένας δημόσιος υπάλληλος διαπιστώσει ότι ο υπουργός σπαταλά χρήματα να πάει να τον καταγγείλει; Που; Δεν είπε. Υποθέτω στον…υπουργό!

Από τη στήλη «Zoom» του


«ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΤΥΠΟΥ» {Ρίζου} σελ. 2 :


Κάθετα αντίθετος με το πάγωμα των συντάξεων που αφορά τους χαμηλοσυνταξιούχους, δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς προς τον υπουργό Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδο, κατά τη συνάντηση που είχαν χθες στη Ρηγίλλης. Ο κ. Λοβέρδος, με πρωτοβουλία του οποίου έγινε η συνάντηση, ενημέρωσε τον πρόεδρο της Ν. Δ. για τη δραματική κατάσταση των Ταμείων, τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στο ασφαλιστικό, αλλά και την πορεία του διαλόγου που βρίσκεται σε εξέλιξη. «Ανταλλάξαμε σκέψεις, λειτουργώντας σε κλίμα συναίνεσης, όπως είναι απαραίτητο για τα εθνικά θέματα», δήλωσε ο κ .Λοβέρδος, ενώ δηλώσεις έκανε ο αρμόδιος τομεάρχης της Ν. Δ. Γιάννης Βρούτσης.


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΟ… ΚΟΥΣ - ΚΟΥΣ» του


«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ» τελευταία σελίδα με τίτλο :


« «Πάγωμα» προσλήψεων»


Η Ελλάδα είναι ίσως, η μοναδική χώρα στον κόσμο που με πληθυσμό περίπου 10.000.000 έχει σχεδόν 1,2 εκατ. υπαλλήλους στον δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Και δεν μπορούμε, όπως είναι λογικό, να επιστρέψουμε στην εποχή της πλατείας Κλαυθμώνος που όποια κυβέρνηση έβγαινε έβαζε στο Δημόσιο τους δικούς της, θα πρέπει να δούμε κατάματα την πραγματικότητα. Και από τη στιγμή που το πρόβλημα δεν λύνεται με απολύσεις, η μόνη λύση είναι το «πάγωμα» των προσλήψεων στο Δημόσιο για τουλάχιστον τρία χρόνια. Εάν γίνει κάτι τέτοιο , σύμφωνα με μελέτη του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου, σε ορίζοντα τριετίας, θα μειωθεί ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων κατά 100.000


Από τη στήλη «ΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ» της


«ΕΣΤΙΑΣ» τελευταία σελίδα με τίτλο :


«Γενική ανησυχία»


Προβληματισμένοι και ανήσυχοι εμφανίζονται οι Έλληνες για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα. Οι περισσότεροι επικρίνουν τους χειρισμούς των προηγούμενων κυβερνήσεων , διότι δεν έλαβαν τα απαραίτητα μέτρα. Αρκετοί δηλώνουν ότι είναι αγανακτισμένοι, γιατί θα κληθούν να πληρώσουν αδίκως τα σπασμένα άλλων. Κάποιοι άλλοι είναι πιο συγκρατημένοι στις αντιδράσεις τους, ενώ μερικοί εμφανίζονται διατεθειμένοι ακόμα και να διαθέσουν κάποια χρήματα προς το ελληνικό κράτος για την αντιμετώπιση του χρέους. Και μάλιστα χωρίς να είναι υποχρεωμένοι ή να περιμένουν κάποιο αντάλλαγμα. (Νανά Μούσχουρη, κ. α.)…


Από τη στήλη «ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ» της


«ΒΡΑΔΥΝΗΣ» σελ. 10 με τίτλο :


«Το νέο σχολείο παραμένει…παλαιό»


Παράταση για το…προσεχές μέλλον πήραν τελικά οι εξαγγελίες της υπουργού Παιδείας για το νέο σχολείο και το εργασιακό καθεστώς των εκπαιδευτικών. Είναι που πρέπει να χωνέψουμε πρώτα τα νέα οικονομικά μέτρα για να μπορέσουμε αργότερα να καταπιούμε και τα θεσμικά….

Δεν υπάρχουν σχόλια: