Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΔ

Η Νέα Δημοκρατία και ο πρόεδρός της Αντώνης Σαμαράς, θα είναι πάντα στο πλευρό του κάθε εργαζόμενου που διεκδικεί το δικαίωμά του στην αξιοπρεπή διαβίωση, στην ανάπτυξη και στην ευημερία. Αυτό αποτελεί αρχή, από την οποία κανείς δεν μπορεί να μας μετακινήσει. Γι΄ αυτό και συναισθανόμαστε όλους όσους προσπαθούν να διεκδικήσουν τα δίκια τους, το σήμερα και το αύριο των παιδιών τους και την οικογενειακή τους ασφάλεια.



Αυτός είναι και ο λόγος που είμαστε μπροστά σε κάθε προσπάθεια για να ξεπεράσει η πατρίδα μας τις σημερινές οικονομικές δυσκολίες, αλλά που συγχρόνως φωνάζουμε γιατί η κυβέρνηση προτιμά την εισπρακτική πολιτική, από ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό πρόγραμμα. Γι΄ αυτό και διαφωνούμε όχι μόνο με τα περισσότερα από τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν πριν λίγες μέρες. Διαφωνούμε και με το συνολικό μίγμα πολιτικής που ακολουθείται.


--Είναι απαραίτητο οι περικοπές να αφορούν τη σπατάλη που γίνεται στο Δημόσιο, όχι τις ζωτι-κές ανάγκες της Οικονομίας και της Κοινωνίας.


-- Είναι απαραίτητο, ακόμα -ίσως είναι πιο απαραίτητο απ’ ο,τιδήποτε άλλο- να συμπληρωθούν τα μέτρα για το έλλειμμα με μέτρα - ανάσες για τόνωση της αγοράς.


Χωρίς τέτοια μέτρα - ανάσες δεν θα έχουν απόδοση ούτε και τα μέτρα περιστολής του ελλείμμα-τος. Γιατί θα δημιουργηθεί μεγαλύτερη ύφεση, θα υποχωρήσουν τα δημόσια έσοδα, θα αυξηθούν οι δαπάνες. Και τα ελλείμματα θα παραμένουν υψηλά παρά τις θυσίες του Ελληνικού λαού.


Το ΠΑΣΟΚ σε όλη την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία αντιδρούσε κάθετα σε κάθε απόπειρα μεταρρύθμισης. Αρνήθηκε οποιαδήποτε συναίνεση για την προώθηση μέτρων εξυγίανσης και ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας.


Πριν από τις εκλογές του 2009, με μόνο σκοπό την κατάκτηση της εξουσίας, το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Παπανδρέου προσωπικά επιδόθηκαν σε μια άνευ προηγουμένου παροχολογία, παραπλανώντας τους πολίτες και καλλιεργώντας ψευδείς ελπίδες.


Κέρδισε τις εκλογές με κενές υποσχέσεις προς όλους και για όλα .


Αυτή, όμως, η στάση συνεχίστηκε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για τους επόμενους μήνες με αποτέλεσμα τη σταδιακή εξασθένιση της διαπραγματευτικής ικανότητας της χώρας, τη στοχο-ποίησή της από τους κερδοσκόπους, την έκρηξη των επιτοκίων δανεισμού και την καταρράκωση της εικόνας της στο εξωτερικό που την οδήγησε στα όρια της χρεοκοπίας.


Προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ ισχυρίζονταν ότι «τα λεφτά υπάρχουν» και ότι θα μπορούσαν να ει-σπράξουν επιπλέον 1 δις ευρώ από μη εισπραττόμενους φόρους παλαιότερων ετών και άλλα 2 δις ευρώ από 900 επιτροπές που διατείνονταν ότι υπάρχουν (Ομιλία Γ. Παπανδρέου στην 74η ΔΕΘ).


Μετεκλογικά, διατηρούσαν ανάλογες θέσεις υποστηρίζοντας ότι «θα αποδείξουμε στην πράξη πως λεφτά υπάρχουν. Υπάρχουν σε πολλές μεριές. Υπάρχουν πολλά λεφτά στα κυκλώματα του ε-γκλήματος, στα χέρια όσων ζουν παρασιτικά εις βάρος του κράτους, εις βάρος των ευσυνείδητων φορολογουμένων, των έντιμων πολιτών» (Ζάππειο 14/12/09).


Τελικά ο κ. Παπανδρέου τα λεφτά τα βρήκε από τους έντιμους και ευσυνείδητους πολίτες και όχι από τα κυκλώματα τα οποία κατήγγελλε.


Προεκλογικά , δεσμεύονταν ότι δεν θα αυξήσουν τον ΦΠΑ ( Συνέντευξη Τύπου Γ. Παπανδρέου 74η ΔΕΘ) .


Μετεκλογικά , αύξησαν όλους τους συντελεστές ΦΠΑ.


Προεκλογικά , διαβεβαίωναν τον ελληνικό λαό ότι θα αυξήσουν τα επιδόματα ανεργίας στο 70% του βασικού μισθού, μια δαπάνη ύψους 3 δις ευρώ (Ομιλία Γ. Παπανδρέου στην 74η ΔΕΘ).


Μετεκλογικά, στον προϋπολογισμό έχουν εγγράψει μόνο 100 εκατ. ευρώ, έτσι ώστε για να πραγ-ματοποιηθεί η συγκεκριμένη προεκλογική εξαγγελία θα χρειαστούν περίπου 30 χρόνια.


Προεκλογικά, ισχυρίζονταν ότι δεν θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας, δεν θα αυξηθούν οι εισφορές και δεν θα μειωθούν οι συντάξεις.


Μετεκλογικά, ο αρμόδιος υπουργός κ. Α. Λοβέρδος συνέχισε να υπερασπίζεται την προεκλογική δέσμευση του ΠΑΣΟΚ καταθέτοντας μάλιστα προτάσεις μέσα στις οποίες συμπεριελάμβανε ξα-νά τα τρία παραπάνω «δεν» (συνέντευξη τύπου Α. Λοβέρδου 8/12/09). Δύο μήνες αργότερα, ο ίδι-ος ο Πρωθυπουργός ανοίγει τη συζήτηση για τα όρια ηλικίας πυροδοτώντας κύμα πρόωρης συ-νταξιοδότησης στο δημόσιο, στα σώματα ασφαλείας και στις ένοπλες δυνάμεις. Την ίδια ώρα επιβεβαιώνεται με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, μέσω του Προγράμματος Σταθερότητας, η αύξηση εισφορών κατά 1% στον ΟΓΑ, ενώ οι συντάξεις παγώνουν.


Προεκλογικά , το ΠΑΣΟΚ ήταν αντίθετο με το πάγωμα των μισθών : «Είναι δυνατόν να μας βρί-σκει σύμφωνους μία ατζέντα η οποία βασίζεται σε πάγωμα μισθών;» (Γ. Παπακωνσταντίνου, 7/9/2009, Ρ/Σ «9,84»), και «Το χειρότερο πράγμα που μπορεί να κάνει κανένας όταν μια οικονομία είναι σε ύφεση είναι να παγώσει τους μισθούς» (Γ. Παπακωνσταντίνου, 8/9/2009, « Alter »).


Μετεκλογικά , ο κ. Παπακωνσταντίνου, ως υπουργός, περιέκοψε ουσιαστικά τον 14ο μισθό μέσω της μείωσης κατά 30% των δώρων Πάσχα, Χριστουγέννων και του επιδόματος αδείας. Ενώ μεί-ωσε και κατά 12% όλα τα επιδόματα στο δημόσιο τομέα.


Προεκλογικά, υπεραμύνονταν της πράσινης ανάπτυξης και της προστασίας του περιβάλλοντος.


Μετεκλογικά, κατάργησαν το φιλικό για το περιβάλλον μέτρο της απόσυρσης των αυτοκινήτων παλαιάς τεχνολογίας, διατηρώντας όμως τις αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας.


Προεκλογικά, χαρακτήριζαν «ψίχουλα» το πακέτο ενίσχυσης του αγροτικού εισοδήματος ύψους 500 εκατ. ευρώ με τη μορφή αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ και ζητούσαν τουλάχιστον τα διπλάσια. Μάλιστα, ο κ. Παπανδρέου υποδεχόταν στο λιμάνι του Πειραιά τους διαμαρτυρόμενους αγρότες της Κρήτης.


Μετεκλογικά, όταν οι αγρότες βρέθηκαν και πάλι στους δρόμους, με εντονότερα προβλήμα-τα, δεν τους δόθηκε ούτε 1 ευρώ .


Προεκλογικά , δεσμεύονταν περί αξιοποίησης των «άριστων και όχι των αρεστών» (Ομιλία Γ. Παπανδρέου στα Ιωάννινα 08/03/09) .


Μετεκλογικά, οι περισσότεροι γενικοί - ειδικοί γραμματείς υπουργείων αλλά και περιφερειάρχες είναι κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ , πολλοί έχουν διατελέσει βουλευτές ή έχουν διεκδικήσει βουλευτική έδρα.


Αυτή είναι η αλήθεια και κανείς δεν μπορεί να ρίξει άδικο σε όσους σήμερα θέλουν να διεκ-δικήσουν το δίκιο τους. Σε όσους αισθάνονται προδομένοι. Και σε όσους αγωνίζονται για την αξιοπρεπή διαβίωση των οικογενειών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: