Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ

Μετά την επίσκεψη Όλι Ρεν στην Ελλάδα και τις 'παρατηρήσεις-εντολές' που έδωσε σε υψηλό επίπεδο διακυβέρνησης, η κυβέρνηση δρομολογεί την λήψη των σκληρών μέτρων. Αναμένουμε αύριο την ανακοίνωση των μέτρων αυτών και αμέσως μετά, ίσως την Πέμπτη, να ανακοινωθεί η έκδοση των νέων ομολόγων που περιμένει όλη η αγορά.
Στην έκδοση θα δούμε τη συμμετοχή μεγάλων τραπεζικών ομίλων της Ευρώπης και της Αμερικής δείγμα στήριξης στη προσπάθεια της Ελλάδας να βγεί από το πρόβλημα.
Τα χρηματιστήρια και ιδιαίτερα το Ελληνικό αναμένοντας την ανακοίνωση ωτν νέων μέτρων οι εκτιμήσεις λέγουν ότι θα αντιδράσει θετικά. Δείγμα σ' αυτή την εκτίμηση ήταν η χθεσινή ανοδική κίνηση του δείκτη κατά 2,94% και που η ανοδική κίνηση αυτή ίσως να συνεχιστεί βοηθούντος και του γεγονότος ότι θα έχουμε και την ανάλογη πτώση των spreads, που και αυτά χθές σημείωσαν πτώση στις 320 μονάδες βάσης ενώ στο άνοιγμα βρέθηκε στις 345 μονάδες βάσης.
Η ισοτιμία ευρώ /δολάριο είναι στο 1,3559. Να θυμίσουμε ότι μόλις πριν ένα μήνα η ισοτιμία βρίσκονταν στο 1,41 περίπου.
Θετικά και με μεγάλα κέρδη έκλεισαν χθες και τα Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Η Γερμανία σημείωσε κέρδη 2,06%, η Αγγλία 0,96% και η Γαλλία 1,64% ενώ στη Νέα Υόρκη ο Dow Jones έκλεισε με κέρδη 0,76%.
Πτώση στο πετρέλαιο είχαμε χθες κατά 1,2%.
Ίδομεν!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: