Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΕΝ ΦΕΡΝΟΥΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΔ

«Τα μέτρα τα οποία εξήγγειλε η κυβέρνηση, όχι δια του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, αλλά δια του κυ-βερνητικού εκπροσώπου κ. Πεταλωτή, είναι μέτρα έκτακτης ανάγκης, δημοσιονομικού χαρακτήρα, για να διευκολυνθεί ο δανεισμός της χώρας. Τα μέτρα της κυβέρνησης δεν φέρνουν ανάπτυξη. Εάν δεν ακολου-θηθούν από μέτρα ενίσχυσης της αγοράς, τόνωσης της οικονομικής δραστηριότητας, μέτρα «ανάσες»- ό-πως τα προτείνει εδώ και πολύ καιρό ο Αντ. Σαμαράς- είναι άμεσος ο κίνδυνος να βυθιστεί η Ελληνική οικονομία σε μεγαλύτερη ύφεση. Με αποτελέσματα τραγικά για όλους μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος και υπογράμμισε:



«Η Νέα Δημοκρατία, για μια ακόμη φορά, υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση επέλεξε λανθασμένο μείγμα μέ-τρων και πολιτικής, για να βγει η χώρα από την κρίση. Με τα μέτρα αυτά, η χώρα δεν βγαίνει από την κρί-ση. Ίσα-ίσα είναι άμεσος ο κίνδυνος και ορατή η δυσμενέστατη προοπτική η κρίση να γίνει εντονότερη και η ύφεση βαθύτερη. Γι’ αυτό, σήμερα, για πολλοστή φορά, ως το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, που ασκεί, με υπεύθυνο τρόπο την πολιτική του, απευθυνόμαστε στον πρωθυπουργό και του ζητάμε να υιοθετήσει και να εφαρμόσει άμεσα τα 23 μέτρα-ανάσες για την ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας στην αγορά. Είναι μέτρα άμεσης προτεραιότητας. Τα 23 μέτρα είναι μέτρα ζωτικής σημασίας για την Ελ-ληνική οικονομία και ιδιαίτερα για τη επιβίωση των μικρομεσαίων.


Η Νέα Δημοκρατία, με τον κίνδυνο να γίνει μονότονη, επαναφέρει τις προτάσεις Σαμαρά, ζητώντας προ-σωπικά από τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου να τις υιοθετήσει και να τις εφαρμόσει.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: