Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ!!!!!

Όλοι κατέφθασαν στην Ελλάδα, με τις τσάντες, τους υπολογιστήρες, τα μολύβια, τα χαρτιά, τα έγγραφα για να ελέγξουν τα οικονομικά μας.
Είναι πράγματι πρωτοφανές!! Βρέθηκαν εδώ όλοι τραπεζικοί οίκοι, τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα Funds, όλοι. Εδώ και τρείς ημέρες στο Υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται και ξεσκονίζει τα δεδομένα η Standards and Poors. Και δεν φθάνει αυτό αλλά δηλώνει ότι προτίθεται να υποβαθμίσει την Ελλάδα ενώ το Υπουργείο ανθίσταται και προσπαθεί να αντικρούσει την θέση αυτή των Golden Boys.
Είναι η πρώτη φορά στα χρονικιά που τόσοι παράγοντες των αγορών βρέθηκαν στην Ελλάδα με αυτό το σκοπό. Μήπως σημαίνει αυτό πλήρης παράδοση της διαχείρισης των οικονομικών σε άλλους; Μήπως αδυνατεί η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το πρόβλημα και αναζητεί άλλοθι; Μήπως δεν μπόρεσε από την αρχή και βρήκε τη λύση αυτή; Μήπως φούσκωσε το πρόβλημα σε βαθμό που η ίδια έπεσε σ' αυτή την παγίδα; Μήπως μας οδηγούν άλλοι σε δρόμους που θα βρεθούμε ακόμη πιο πολύ εξαρτημένους; Μήπως τα ελλείμματα δεν είναι σ' αυτό το ύψος και δημιουργείται μια φαινομενική εικόνα για να κατωχυρωθεί και στο μέλλον. Μήπως η κατάσταση αυτή αποτελεί τμήμα της νέας μορφής τρομοκρατίας την οποία επιβάλλουν τώρα στην Ελλάδα που θα αποτελέσει κι ένα πειραματόζωο για τις επόμενες εξελίξεις; Λέμε μήπως!!
Παραδόθηκε η διαχείριση σε άλλους και μάλιστα σε ...golden boys της Ευρώπης και της Αμερικής. Έπαψε η κυβέρνηση να ασχολείται με οτιδήποτε άλλο πλην των οικονομικών. Έπαψε ο κόσμος να συζητά τα προβλήματα του πλην των οικονομικών!!! Όλη η ζωή μας τα οικονομικά, τίποτα άλλο.
Παραδοθήκαμε σύντροφοι στις βουλές των golden boys, που μόλις πριν λίγο καιρό κατακρίναμε!! Ούτε υπουργό οικονομικών δεν ακούμε ούτε βλέπουμε. Πιο πολύ βλέπουμε και ακούμε την Standard and Poors, την Goldman Sachs,  την Duetshe Bank και άλλες παρά τους Έλληνες υπουργούς. Βλέπουμε και τον Έλληνα Πρωθυπουργό συλλογισμένο και κατηφή.
Μα το πρόβλημα δεν κατάλαβαν όλοι ότι δεν είναι μόνο οικονομικό!!! Είναι και πολιτικό!!! Αλλά πολιτικοί δεν υπάρχουν μα και οικονομολόγοι απουσιάζουν. Απλώς όσοι υπάρχουν τρέχουν πίσω από τα golden boys, τους γραβατοφορεμένος και εξαιρετικά όμορφα ντυμένους κυρίους της ευρωαπαϊκής ελίτ της οικονομίας με τους παχυλότατους μισθούς αλλά ...bonus!!!
Αυτή είναι η Ελλάδα σήμερα!!! Αυτή θέλουμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: