Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Κλειστά θα παραμείνουν τα εμπορικά καταστήματα στις 23 Φεβρουαρίου 2011 σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αλλαγές που επιχειρούνται από την κυβέρνηση τόσο στο φορολογικό νομοσχέδιο όσο και στον τρόπο λειτουργίας της αγοράς.


Στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου εγκρίθηκε η πρόταση του προέδρου Βασίλη Κορκίδη...


για τριήμερο κινητοποιήσεων από τις 21 έως τις 23 Φεβρουαρίου, με αποκορύφωση το κλείσιμο των καταστημάτων πανελλαδικά την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011.


Οι κινητοποιήσεις αποτελούν την αντίδραση του εμπορείου στις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο και της υπαγωγής του εμπορίου, από την Τρόικα, στα κλειστά επαγγέλματα τα οποία θα πρέπει να «ανοίξουν». Σημειώνεται ότι με το κλείσιμο των καταστημάτων δεν συμφωνεί η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος.


Εν τω μεταξύ, μία στις τέσσερις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ενδέχεται να βάλουν λουκέτο μέχρι τα μέσα του 2012, σύμφωνα με την εξαμηνιαία έρευνα της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος. «Αρκετές επιχειρήσεις που είχαν κόψει το λίπος, τώρα τρώνε και τις σάρκες τους, σχολίασε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ», Δημήτρης Ασημακόπουλος. Στην προηγούμενη έρευνα, που είχε γίνει τον Ιούλιο, οι επιχειρηματίες εκτιμούσαν ότι μέχρι το τέλος του 2011 θα έχουν βάλει λουκέτο 170.000 επιχειρήσεις. Τώρα, εκτιμούν το ίδιο για 225.000 επιχειρήσεις, θέτοντας σε κίνδυνο 320.000 θέσεις εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: