Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» του



«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ. 12 με τίτλο :


«Εξαπάτηση του λαού από τον πρωθυπουργό»


Σκληρή προσωπική επίθεση στον Γιώργο Παπανδρέου, τον οποίο κατηγορεί ευθέως για απόπειρα εμπαιγμού και εξαπάτησης του ελληνικού λαού, εξαπέλυσε η Ν. Δ. με αφορμή την εξαγγελία νομοθετικής πρωτοβουλίας που θα απαγορεύσει την πώληση μεγάλων εκτάσεων δημόσιας γης. Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Μιχελάκης αποκαλύπτει πως ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου, στη δανειακή σύμβαση που υπέγραψε στο άρθρο 14, παράγραφος 5, αναγνωρίζει στους δανειστές της χώρας το δικαίωμα να προχωρούν σε κατάσχεση όχι μόνον της ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου, αλλά και κρατικής περιουσίας ταγμένης στην εξυπηρέτηση δημόσιου σκοπού. «Ο κ. Παπανδρέου επιμένει να αντιμετωπίζει κρίσιμα ζητήματα με επικοινωνιακά πυροτεχνήματα», τόνισε ο κ. Μιχελάκης, επικρίνοντας τον πρωθυπουργό για τη δήλωσή του ότι «κανείς δεν είναι περήφανος, κάθε τρεις και λίγο, κάποιοι κύριοι να έρχονται και να ελέγχουν». «Έφθασε μάλιστα , στο σημείο να μιλά για υποχρέωση να απαλλαγούμε από «εξαρτήσεις, δουλείες και Μνημόνια», δήλωσε ο κ. Μιχελάκης, ο οποίος διερωτήθηκε ποιος υπέγραψε και ποιος ψήφισε τις «εξαρτήσεις, τις δουλείες και τα Μνημόνια;». Ο εκπρόσωπος της Ν. Δ. χαρακτήρισε τον Γ . Παπανδρέου ως αποκλειστικό υπαίτιο για όσα, μέχρι τώρα προσποιείται ότι τον ενοχλούν. Δεν είναι καταγγέλλων. Είναι καταγγελλόμενος», δήλωσε ο κ. Μιχελάκης. Όσον αφορά το θέμα της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, ο κ. Μιχελάκης κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει άμεσα αν προτίθεται να φέρει το θέμα για συζήτηση στο Υπουργικό Συμβούλιο ή όχι. (το άρθρο συνεχίζεται με τις θέσεις της Ν. Δ. για αξιοποίηση και όχι εκποίηση της δημόσιας περιουσίας)


Από την 3η σελίδα του


«ΕΘΝΟΥΣ» με τίτλο :


«Δεν πουλάω, δεν πουλάω!»


Μετά το «Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω», συγκροτήθηκε το κίνημα «Δεν πουλάω, δεν πουλάω»! Είναι φανερό ότι, με αφορμή την κρίση με την τρόικα για το περιβόητο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, έχει στηθεί, για μια ακόμη φορά, ένα θέατρο παραλόγου. Η σπουδή της κυβέρνησης να διαβεβαιώσει ότι η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας δεν συνιστά ξεπούλημα – το οποίο θα αποτραπεί, μάλιστα, με νομοθετική ρύθμιση- αποπνέει μια εύλογη μεν, επιζήμια δε, νευρικότητα. Κανείς δεν πιστεύει ότι είναι δυνατόν να συγκεντρωθούν 50 δις από τις ιδιωτικοποιήσεις. Αλλά, έτσι όπως πάνε τα πράγματα, δεν βλέπουμε να συγκεντρώνονται ούτε 50 εκατ. Γιατί, κακά τα ψέματα, η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας θα πρέπει να προβλέπει και πωλήσεις. Όποιος λέει το αντίθετο, απλώς κρύβεται πίσω από το δάκτυλό του…


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» του


«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ. 12


«Τράπεζα της Ελλάδος – Δικαίωση Σαμαρά»


Η Έκθεση της Τραπέζης της Ελλάδος δικαιώνει πλήρως τα όσα έχει πει ο Αντώνης Σαμαράς για την πορεία της οικονομίας και την ανικανότητα της κυβέρνησης, υποστηρίζουν στη Ν. Δ.. Ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης ΜΙχελάκης εξαπέλυσε επίθεση στο ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας πως τα στοιχεία που παρουσίασε η Τράπεζα της Ελλάδας, αλλά και οι εκτιμήσεις της επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι η οικονομία κινείται σε ένα φαύλο κύκλο ύφεσης, ενώ για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται πως ο μόνος δρόμος για την έξοδο από την κρίση είναι αυτός της ανάπτυξης και της αλλαγής μίγματος πολιτικής». Ο κ. Μιχελάκης βασιζόμενος στα στοιχεία που δείχνουν την ύφεση στο 4ο τρίμηνο του 2010 να φτάνει το 6,6% ,τον πληθωρισμό του Ιανουαρίου να τρέχει με 5,2%, την ανεργία να εκτινάσσεται στο 13,9% τον Νοέμβριο και τα λουκέτα στην αγορά να αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, κατηγόρησε την κυβέρνηση για έλλειψη σχεδίου, οράματος, ελπίδας και αναπτυξιακής προοπτικής., τονίζοντας πως η κυβέρνηση Παπανδρέου βύθισε σε χρόνο – ρεκόρ την Ελλάδα, στην ύφεση, στην ανεργία και τη λιτότητα. «Έχουν αυτοπαγιδευτεί, έχουν οδηγήσει την οικονομία και την ελληνική κοινωνία σε τραγικά αδιέξοδα», δήλωσε χαρακτηριστικά.


Από τη στήλη «ΝΑΥΤΙΛΟΣ» τησ


«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ» {Ρίζου} σελ. 10 με τίτλο :


«ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ»


….ΌΣο για τα 5ο δις! «Θα τα βρούμε», δήλωσε ο κ. Πεταλωτής, «πρέπει να τα βρούμε! Είναι η δέσμευσή μας μπροστά στον Ελληνικό λαό»! Οι άνθρωποι δεν παίζονται! Παίζουν! «Δέσμευση» να του υπεξαιρέσουν περιουσία αξίας 50 δις;!!! Όπως ο Παπανδρέου όταν υπογράφοντας το Μνημόνιο αναγνώριζε στους δανειστές μας το δικαίωμα της κατάσχεσης. Ναι! Της κατάσχεσης! Να μπορούν δηλαδή να πάρουν απ την Ελλάδα το (υποθηκευμένο) σπίτι της οι Τοκογλύφοι των Βρυξελλών- Βερολίνου- Ουάσιγκτον. Και «σπίτι» της Ελλάδας είναι η γη και οι πόροι της. Ε, λοιπόν, και να μπορεί τους πουλάει αυτούς τους πόρους θέλει ο Παπανδρέου και να μπορούν να μας κατασχέσουν οι ξένοι επέτρεψε. Τέτοιο νταμπλ ούτε ο Γουλιμής…..


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» της


«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελίδα 12 με τίτλο :


«Ν. Δ. : Να δώσουν εξηγήσεις για 13ο και 14ο μισθό, διγλωσσία από τους υπουργούς»


Εξηγήσεις από την κυβέρνηση ζητά η Νέα Δημοκρατία για το τι προτίθεται να κάνει με το 13ο και 14ο μισθό στο δημόσιο τομέα, καθώς θεωρεί πως σκόπιμα τα κυβερνητικά στελέχη δεν ξεκαθαρίζουν τη θέση τους, συντηρώντας την αγωνία στους πολίτες. Ο εκπρόσωπος του κόμματος έκανε λόγο για αντικρουόμενες δηλώσεις υπουργών, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως βρίσκεται σε πολιτικό βέρτικο. «Επιτέλους στην κυβέρνηση ας σοβαρευτούν. Να σταματήσουν να παίζουν με την αγωνία των εργαζομένων. Η Ν. Δ. καλεί την κυβέρνηση να πει την αλήθεια και να σταματήσει το υπουργικό αλαλούμ», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος και παρουσίασε δηλώσεις του κ. Παπακωνσταντίνου, του κ. Πεταλωτή και της κ. Κατσέλη όπου είναι εμφανής η διγλωσσία της κυβέρνησης στο θέμα αυτό (το άρθρο συνεχίζεται)

Δεν υπάρχουν σχόλια: