Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Η ΣΟΦΙΑ ΣΑΚΟΡΑΦΑ ΡΩΤΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ



Προς τους Υπουργούς : Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων


Κα Αννα Διαμαντοπούλου


Οικονομικών Κο Γεώργιο Παπακωνσταντίνου


Θέμα: “Κόβονται οι Υποτροφίες προγραμμάτων διδακτορικής και μεταδιδακτορικής έρευνας”


Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών δημιουργήθηκε προκειμένου να ενθαρρυνθούν άνθρωποι χωρίς οικονομική δυνατότητα να συνεχίσουν τις σπουδές τους.


Είναι αυτονόητο λοιπόν σ΄ αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία να αυξηθούν οι θέσεις των υποτροφιών, έτσι ώστε να βοηθηθούν περισσότεροι ενδιαφερόμενοι για να συνεχίσουν την έρευνά τους.


Αντί όμως να ενισχυθούν περισσότεροι φοιτητές, το Ι.Κ.Υ. ανακοίνωσε ότι δε θα χορηγήσει αυτή τη χρονιά υποτροφίες για προγράμματα διδακτορικής και μεταδιδακτορικής έρευνας στην Ελλάδα, ύστερα από συνεννόηση με το Υπουργείου Παιδείας.


Επειδή η Παιδεία είναι αγαθό που θα πρέπει να μετέχουν περισσότεροι, από αυτούς που έχουν τη θέληση να προχωρήσουν σε μια κοινωνία με τεράστιες ανισότητες.


Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί,


1. Έχετε αντιληφθεί ότι η Παιδεία είναι ένας από τους τομείς που δεν επιδέχεται περικοπές κι αν ναι, μεσούσης της οικονομικής κρίσης έχετε πρόθεση να ανακαλέσετε την άδικη αυτή απόφασή σας, εξαιτίας της οποίας πλήττονται κύρια αριστούχοι φοιτητές που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να συνεχίσουν τις σπουδές τους;


2. Έχετε προσμετρήσει σε αυτή σας την απόφαση και το μακροπρόθεσμο κόστος που αφορά στην επένδυση στην έρευνα και την καινοτομία, που τόσες φορές έχει τονίσει ο πρωθυπουργός τη σημασία της, ως όχημα για την έξοδο από την κρίση;


Η ερωτώσα Βουλευτής
Σοφία Σακοράφα

Δεν υπάρχουν σχόλια: