Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Αποστάσεις Βενιζέλου από τους χειρισμούς Άκη για τα υποβρύχια

Σαφείς αποστάσεις από τους χειρισμούς του Άκη Τσοχατζόπουλου στο θέμα της προμήθειας τεσσάρων γερμανικών υποβρυχίων για τα οποία σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της realnews δόθηκαν μίζες ύψους 55 εκ ευρώ, πήρε ο Βαγγέλης Βενιζέλος.



‘’ Επιχειρούμε να στεγανοποιήσουμε την πορεία των συμβάσεων του χτες’’, είπε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας που ενημέρωσε εκτάκτως, κατόπιν αιτήματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την Επιτροπή των Εξοπλιστικών της Βουλής για το θέμα που ανέκυψε μετά τις αποκαλύψεις της realnews την περασμένη Κυριακή.


Σύμφωνα με την εφημερίδα, το δεξί χέρι του Άκη Τσοχατζόπουλου, ο μηχανικός Γιάννης Μπέλτσιος, είχε σημαίνοντα ρόλο στις προμήθειες 55 εκ ευρώ που δόθηκαν για την αγορά των εν λόγω υποβρυχίων.


ΑΠΟ ΤΟ Real.gr

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος ενημέρωσε τα μέλη της επιτροπής ότι έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα τόσο από την Δικαιοσύνη όσο και από το ΣΔΟΕ, ενώ διαβεβαίωσε τους βουλευτές ότι οποιοδήποτε νέο στοιχείο προκύπτει θα αποστέλλεται άμεσα στην Δικαιοσύνη.


Παράλληλα, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αν χρειαστεί να διερευνηθεί το θέμα ακόμα και από την Βουλή. Η αξιωματική αντιπολίτευση ζήτησε το θέμα της προμήθειας των τεσσάρων γερμανικών υποβρυχίων να συζητηθεί και στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, πράγμα το οποίο δεν απέκλεισε ο Βαγγέλης Βενιζέλος αν, όπως είπε, ‘’προκύψουν ώριμα στοιχεία από την Δικαιοσύνη’’.


Την έντονη αντίδραση του πρώην Υπουργού της ΝΔ Βαγγέλη Μειμαράκη προκάλεσε πάντως η φράση που επέλεξε να χρησιμοποιήσει ο Βαγγέλης Βενιζέλος ότι ΄΄ στεγανοποιούμε τις συμβάσεις του χτες’’, θεωρώντας ότι ενδεχομένως αφορά και στους χειρισμούς του ίδιου. Ο Βαγγέλης Βενιζέλος έσπευσε να διευκρινίσει ότι η φράση του δεν αφορά στην θητεία του κ. Μειμαράκη, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί στις θητείες άλλων γαλάζιων πρώην Υπουργών που πέρασαν από το ΥπΕθΑ.


Αίσθηση πάντως προκάλεσε και το αίτημα βουλευτή του ΠΑΣΟΚ που ζήτησε από τον Υπουργό να προχωρήσει σε ακύρωση των εν λόγω συμβάσεων για την προμήθεια των υποβρυχίων, αν αποδειχτεί ότι πράγματι διακινήθηκαν μίζες. Το ενδεχόμενο αυτό αποκλείστηκε από τον Βαγγέλη Βενιζέλο.


Επιπλέον ο κ. Βενιζέλος κατέθεσε στα μέλη της επιτροπής στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα όχι μόνο δεν προμηθεύτηκε ακριβότερα υποβρύχια σε σχέση με την Τουρκία, αλλά αντιθέτως ΄΄ καθαρά φθηνότερα΄΄.

Δεν υπάρχουν σχόλια: