Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» του



«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ. 8με τίτλο :


« «Συνασπισμός του Νότου» κατά της κρίσης»


Τα θεμέλια ενός πλαισίου συνεργασίας των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου μπήκαν κατά τη συνάντηση που είχε ο Αντώνης Σαμαράς με τον Πρόεδρο του Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας, Μαριάννο Ραχόι. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Μαδρίτη αποφασίστηκε ένα πλαίσιο συνεργασίας των χωρών του Νότου πάνω σε δύο άξονες, την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης με έμφασης στην ανάπτυξη αλλά και την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης. ΣΕ αυτή τη λογική, οι δύο πλευρές αποφάσισαν τη συγκρότηση ομάδων εργασίας που θα ασχοληθούν με αυτά τα ζητήματα και θα καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις. Έμφαση μάλιστα δόθηκε και στο τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας που αντιμετωπίζει πλέον τόσο η χώρα μας, όσο και η Ισπανία. Όπως τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς «υπήρξε συμφωνία για τη συνολική αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη για την ανάγκη ανάπτυξης, για την ύπαρξη μεταρρυθμίσεων, για την καταπολέμηση της δημόσιας σπατάλης, για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και για τη χάραξη κοινής εξωτερικής πολιτικής. Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε ο κ. Σαμαράς, συζητήσαμε τις τρέχουσες εξελίξεις στις χώρες της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, ενώ έμφαση δόθηκε και στο έντονο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης όπου προχωράμε σε κοινές πρωτοβουλίες για το ζήτημα της επαναπροώθησης των λαθρομεταναστών. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις του και τις επαφές του σε ευρωπαϊκό επίπεδο καταθέτοντας συγκριμένες προτάσεις για την έξοδο από την κρίση, ενώ όπως χαρακτηριστικά τόνισε «και αύριο ως κυβέρνηση θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να ξαναβρεί η Ευρώπη το δρόμο της συνοχής, το δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας».


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ » της


«ΒΡΑΔΥΝΗΣ» σελ. 3 με τίτλο :


«Έτοιμη η Ν. Δ. για το ενδεχόμενο εκλογών»


«Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα» είναι επί της ουσίας η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας στα σενάρια εκλογών που αναζωπυρώθηκαν τις τελευταίες ημέρες μετά την οβιδιακή μεταμόρφωση του ΠΑΣΟΚ στο κόμμα του 1981 και τις…επιθέσεις κατά της τρόικας. Η Νέα Δημοκρατία δηλώνει έτοιμη και με λύσεις απέναντι στις «απειλές» για εκλογές, ενώ όλο και περισσότερα στελέχη της πιστεύουν ότι βρισκόμαστε πια ένα βήμα από την τελική απόφαση για την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Την ίδια ώρα, η αξιωματική αντιπολίτευση επιχειρεί να συντηρήσει την γκάφα της κυβέρνησης με τις αντιδράσεις για την τρόικα και παράλληλα παρουσιάζει τις δικές της προτάσεις, τις οποίες, με καθυστέρηση επτά και πλέον μηνών, υιοθετεί και η κυβέρνηση ασθμαίνουσα. ………………………………….Ο Αντώνης Σαμαράς φέρεται να θεωρεί ότι οι πρόωρες εκλογές είναι πιο κοντά απ’ ότι το περασμένο διάστημα, ενώ στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης εντάσσουν τις επιθέσεις στην τρόικα με την προσπάθεια αφύπνισης των αντανακλαστικών των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με πρώην υπουργό, η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να ταυτίσει τη Νέα Δημοκρατία με τα κόμματα της Αριστεράς για να διευκολυνθεί η διαμόρφωση του διλήμματος η οποία, πιθανότατα, θα αφορά την ύπαρξη και την άποψη δύο μπλοκ για το αύριο της χώρας (το άρθρο συνεχίζεται)


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» του


«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ. 8-9 με τίτλο :


«Ν. Δ.: Ενώ το Μαξίμου αρνείται ότι γνώριζε τη συμφωνία, τα υπουργεία «διέρρεαν» το non paper για την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας ύψους 50 δις ευρώ»


Η Ν. Δ. συντηρεί το θέμα που έχει προκύψει με την αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου καταγγέλλοντας ουσιαστικά την κυβέρνηση για διγλωσσία και ανικανότητα. Επισημαίνοντας πως η τρόικα με τη στάση της προσέβαλλε τον ελληνικό λαό, ο εκπρόσωπος του κόμματος αποκάλυψε πως το non paper το οποίο διακινήθηκε από το υπουργείο Οικονομικών είχε διακινηθεί και από άλλα υπουργεία πριν από την παρέμβαση της τρόικας. «Εκτός από το υπουργείο Οικονομικών, το συγκεκριμένο έγγραφο διακινήθηκε και από άλλα υπουργεία. Το υπουργείο Εργασίας το απέστειλε στους διαπιστευμένους συντάκτες του, είναι σαφές πως το έγγραφο μοιράστηκε κεντρικά», τόνισε ο κ. Μιχελάκης, καλώντας την κυβέρνηση να τοποθετηθεί. «επειδή βγήκαν στελέχη να διαφοροποιηθούν, πρέπει να ξέρουμε αν η κυβέρνηση αναγνωρίζει την ύπαρξη του εγγράφου. Πόσοι άλλοι από την κυβέρνηση το διακίνησαν; Γιατί ενεπλάκη το υπουργείο Εργασίας και δεν έστειλε δική του ενημέρωση για τα θέματα της αρμοδιότητάς του; Στην ανακοίνωση της πιτζάμας που βγήκε μετά τα μεσάνυχτα, γιατί ο κ. Πεταλωτής δεν παραδέχθηκε ότι ήταν εν γνώσει της κυβέρνησης αφού τουλάχιστον 2 υπουργεία το είχαν διακινήσει; Το Μαξίμου το γνώριζε κεντρικά;» διερωτήθηκε ο κ. Μιχελάκης, ο οποίος κάλεσε ακόμα μια φορά τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου να δείξει ευθιξία και να παραιτηθεί (το άρθρο συνεχίζεται με ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις)


Από τη στήλη «ΑΠΟ…ΚΟΜΜΑΤΑ» του


«ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΤΥΠΟΥ» {Ρίζου} σελ. με τίτλο :


«!»


Σαν τους απατημένους συζύγους, τα σπουδαία νέα τα μαθαίνουν τελευταίοι οι υπουργοί της κυβέρνησης. Με πρόσφατη και όχι τελευταία περίπτωση την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, τα οικονομικά του κράτους. Στην ίδια θέση των απατημένων, στο σκοτάδι, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που τα ψηφίζουν πειθαρχικά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: