Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

ΓΑΛΛΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


«Σύγκλιση, συνεργασία και στενότερο οικονομικό συντονισμό» ζήτησαν από τις Βρυξέλλες η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, σε κοινή δήλωσή τους προς τον Τύπο, λίγο πριν από το γεύμα εργασιών της Συνόδου Κορυφής όπου το βασικό θέμα συζήτησης είναι η οικονομία. Οι δύο ευρωπαίοι ηγέτες ανακοίνωσαν επισήμως ότι θα διεξαχθεί έκτακτη Σύνοδος Κορυφής των χωρών του ευρώ, εντός του Μαρτίου.


«Θα πρέπει να καταλήξουμε σε ένα σύμφωνο ανταγωνιστικότητας που θα διέπει όλες τις χώρες του ευρώ», δήλωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος, διευκρινίζοντας ότι σε αυτό θα μπορούν να συμμετάσχουν και χώρες εκτός ευρωζώνης, αν το επιθυμούν και πως οι βασικές πτυχές του Συμφώνου θα πρέπει να συμφωνηθούν «πριν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Μαρτίου». «Δεν πρόκειται για λόγια, αλλά για δράσεις»,κατέληξε η κυρία Μέρκελ.


Από την πλευρά του ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί τόνισε ότι η Γαλλία και η Γερμανία προχωράνε «χέρι χέρι» για να στηρίξουν το ευρώ, το οποίο θεωρούν ως το «μείζον στοιχείο της ευρωπαϊκής οικοδόμησης». «Θέλουμε να ενισχύσουμε την ανταγωνιστικότητα στην ΕΕ, να συγκλίνουμε τις οικονομικές πολιτικές. Είμαστε σύμφωνοι για ένα διαρθρωτικό σχέδιο που θα δώσει απάντηση στις αδυναμίες της Ευρώπης», ανέφερε ο Ν. Σαρκοζί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: