Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» της



«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» σελ. 7 με τίτλο :


«Σαμαράς: Είμαστε το κόμμα που λέει τα μεγάλα «όχι»»


«Δεν τον πιστεύω, δεν τον εμπιστεύομαι». Με αυτά τα λόγια , ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς σηματοδότησε την απαρχή της πολιτικής αντιπαράθεσης κατά του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και της κυβέρνησης, που «έχει μπλέξει τις γραμμές της» σε όλα τα θέματα. Παράλληλα, μιλώντας στα εγκαίνια των νέων γραφείων του στρατηγείου της Ν.Δ., παρουσία στελεχών και οπαδών του κόμματος σε μια «πρόβα» προεκλογικής συγκέντρωσης, ανέβασε τους τόνους, τόσο απέναντι στον πρωθυπουργό, όσο και στον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και ξεκαθάρισε ότι το κόμμα είναι «έτοιμο για όλα». Αναφερόμενος ο πρόεδρος της Ν. Δ. στο θέμα της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου τόνισε: «Δεν έχουν καταλάβει ότι άλλο αξιοποίηση και άλλο πράγμα το «ξεπούλημα» και η «εκποίηση». Κι έτσι τη μια προσυπογράφουν ό,τι λέει η τρόικα και την άλλη καταγγέλλουν την τρόικα… Για μένα όσα κάνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δείχνουν ότι βρίσκεται σε αδιέξοδο και σύγχυση. Οι μισοί υπουργοί στρέφονται κατά των άλλων μισών. Κι όλοι μαζί προσπαθούν να πάρουν αποστάσεις από τη διογκούμενη φθορά τους». Ο κ. Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε και στο θέμα των εκλογών λέγοντας: «Δεν είναι τυχαίο που διαρρέουν τις τελευταίες μέρες σενάρια για εκλογές. Μόνοι τους τα διαρρέουν, μόνοι τους τα διαψεύδουν. Έτσι, βγήκε ο κ. Παπανδρέου και απέκλεισε άμεση προσφυγή στις κάλπες. Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο. Να τον πιστέψουμε και τι να πιστέψουμε; Λυπάμαι, αλλά εγώ δεν μπορώ να τον πιστέψω ούτε να τον εμπιστευθώ…{…}. Εμείς είμαστε έτοιμοι για όλα. Και αύριο θα είμαστε ακόμη πιο έτοιμοι». Ο πρόεδρος της Ν. Δ. επισήμανε ότι η Ν. Δ. είναι «αληθινό λαϊκό κόμμα. Ενωμένο και κοντά στον λαό. Όχι κόμμα των ομάδων, των ομαδοποιήσεων και των κλειστών κυκλωμάτων. Το κόμμα που ξέρει να λέει τα μεγάλα «ΟΧΙ». Στα εγκαίνια έδωσαν το «παρών» οι αντιπρόεδροι κ. Δ. Αβραμόπουλος και Σταύρος Δήμας, οι γραμματείς Πολιτικής Επιτροπής Α. Λυκουρέντζος και Κοινοβουλευτικής Ομάδας Κ. Τασούλας, βουλευτές, μέλη του κομματικού μηχανισμού και ψηφοφόροι της Ν. Δ.


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ » του


«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ. 8 με τίτλο :


« «Διαρρέουν σενάρια για πρόωρες, είμαστε έτοιμοι για όλα»»


«Εμείς προτείναμε αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας για να βγούμε από το Μνημόνιο. Τώρα η τρόικα προτείνει εσπευσμένα να πουληθεί δημόσια γη γιατί δεν βγαίνει το Μνημόνιο»! Με αυτό τον ξεκάθαρο τρόπο απάντησε ο Αντώνης Σαμαράς στην επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του το πρωί, από το βήμα της Βουλής ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Ο πρόεδρος της ΄Ν. Δ. πέρασε στην αντεπίθεση αντικρούοντας σε οξύ προσωπικό τόνο τους ισχυρισμούς του υπουργού Οικονομικών ότι «ο Αντώνης Σαμαράς ζητούσε να κάνουμε μνημονιακή υποχρέωση» την άντληση των 50 δις μέσω της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας εντός δύο ετών»: «Ο κ. Παπακωνσταντίνου έφθασε στο σημείο να με κατηγορήσει ότι ζήτησα τα έσοδα από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας να μπουν στο Μνημόνιο! Ποιόν; Εμένα που ήμουν από την αρχή αντίθετος! Που το καταψήφισα. Που κατηγορήθηκα γι αυτό. Τι να πει κανείς; Πρόκειται για αληθινό παραλήρημα», ήταν η σκληρή απάντηση του προέδρου της Ν. Δ. Ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίστηκε απόλυτα δικαιωμένος για την πολιτική θέση του κατά του Μνημονίου, αλλά και την εναλλακτική πρόταση για έξοδο από την κρίση, επικαλούμενος χαρακτηριστικά την έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος………………………………………Αναφέρθηκε μάλιστα στα σενάρια των πρόωρων εκλογών λέγοντας ότι δεν είναι τυχαίο που τα διαρρέουν τις τελευταίες ημέρες… «…. Εμείς τους αφήνουμε να ξεμπλέξουν τις γραμμές τους. Κάνουμε τη δουλειά μας. Προωθούμε τις θέσεις μας παντού, σε όλη την Ελλάδα. ΚΙ αύριο θα είμαστε ακόμα πιο έτοιμοι»…. (το άρθρο συνεχίζεται)


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» του


«ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ» σελ.8-9 με τίτλο :


«Η Ν. Δ. μια ανάσα από τη μεγάλη ανατροπή»


Οριακή είναι πλέον η διαφορά του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία, καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να κλείσει την ψαλίδα, περιορίζοντάς τη σε μία μόλις μονάδα. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της VPRC, την οποία δημοσιεύει σήμερα το περιοδικό «Επίκαιρα», το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει το 33%, η Ν. Δ. το 32%, ενώ ακολουθεί το ΚΚΕ με 12,5%, ο ΛΑ.ΟΣ. και ο ΣΥΝ με 5% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 4%. Εκτός Βουλής μένει η Δημοκρατική Αριστερά η οποία συγκεντρώνει το 2,5% , ενώ η Δημοκρατική Συμμαχία της κ. Μπακογιάννη βρίσκεται ακόμη χαμηλότερα στο 2%. Και από αυτή τη δημοσκόπηση είναι σαφές πως συνεχίζεται η ραγδαία πολιτική φθορά του ΠΑΣΟΚ, το οποίο μάλιστα έχει βαθμό συσπείρωσης μόλις 38%. … ……………………… Έτσι, είναι σαφές πως το κλίμα έχει αλλάξει ριζικά και πως οι πιθανότητες να αντιστραφεί η σειρά των κομμάτων, με τη Ν. Δ. να «παίρνει» κεφάλι, είναι πολύ ισχυρές. Τα ευρήματα της δημοσκόπησης αποτελούν μια ακόμα δικαίωση του Αντώνη Σαμαρά και της πολιτικής του, καθώς ένας στους δύο πολίτες ζητεί την άμεση απεμπλοκή μας από το Μνημόνιο, ενώ διάχυτη είναι η αγωνία και η ανησυχία για την πορεία της ελληνικής οικονομίας…… (το άρθρο συνεχίζεται με ενδιαφέροντα στοιχεία)


Από την 3η σελίδα του


«ΕΘΝΟΥΣ» με τίτλο :


«Ρεαλιστικός ή…σουρεαλιστικός;»


ΦΙλόδοξο, αλλά ρεαλιστικό χαρακτήρισε χθες, στη Βουλή, ο υπουργός Οικονομικών Γ Παπακωνσταντίνου τον στόχο για την άντληση των 50 δις ευρώ από την αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου. Φιλόδοξος (υπερβολικά, μάλιστα) είναι ο στόχος, ρεαλιστικός, όμως, δεν μοιάζει να είναι. Το παραδέχτηκαν αυτό, δημοσίως, τις προηγούμενες ημέρες, άλλα κυβερνητικά στελέχη- και μάλιστα από τα κορυφαία- όπως ο Δ. Ρέππας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: