Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Η κυβέρνηση δεν έχει συγκροτημένη πολιτική για την πετρε-λαιοκίνησης των οχημάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Η κυβέρνηση εξακολουθεί να μην έχει συγκροτημένη και συντονισμένη πολιτική στο ζήτημα της πετρε-λαιοκίνησης των οχημάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ενώ ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υπο-δομών, Μεταφορών και Δικτύων, σε συνέντευξή του στις 16/2 σε ραδιοφωνικό σταθμό, εμφανίζεται θετι-κός στο θέμα της πετρελαιοκίνησης, η επίσημη απάντηση, με ημερομηνία 15/2, που δόθηκε από το εν λό-γω υπουργείο σε σχετική ερώτηση που στη Βουλή, δεν αναφέρει ότι υπάρχουν σκέψεις να αναμορφωθεί το ισχύον από το 1992 νομικό πλαίσιο.


Από την άλλη μεριά, το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, στη δική του απά-ντηση, δεν φαίνεται να έχει κανένα σχεδιασμό επί του θέματος και κρατά αόριστη στάση, λέγοντας ότι απλώς παρακολουθεί την εξέλιξη της ατμοσφαιρικής ρύπανσης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.


Σημειώνεται ότι το ίδιο το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής παραδέχεται στην απάντησή του ότι με τις νέες τεχνολογίες EURO-5 & 6, τα εκπεμπόμενα σωματίδια από τα πετρελαι-οκίνητα οχήματα καθίστανται ελάχιστα, ενώ υφίστανται σημαντικά οικονομικά οφέλη για τους ιδιοκτήτες τους. Ωστόσο, δεν αποσαφηνίζει τη θέση

Δεν υπάρχουν σχόλια: