Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Der Spiegel:Τα 600 δισ. ευρώ αγγίζουν οι ελληνικές καταθέσεις στην Ελβετία-Μήπως είναι υπερβολικό;

Σε τριπλάσιο μέγεθος από τις καταθέσεις στην Ελλάδα ανέρχονται τα κεφάλαια που έχουν οι Έλληνες στην Ελβετία, όπως αποκαλύπτει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel. Πρόκειται για καταθέσεις που φθάνουν τα 600 δισ. ευρώ!


Με τίτλο: «Ελλάδα: Επίθεση σε ελβετικούς λογαριασμούς», το γερμανικό περιοδικό αναφέρεται στη συμφωνία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με την πρόεδρο της Ελβετίας για ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με Έλληνες φοροφυγάδες, καθώς όπως λέει το Spiegel, από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης, υπάρχει η πεποίθηση ότι μεγάλο μέρος αυτού του ποσού δεν έχει δηλωθεί στην εφορία.


Όπως αποκαλύπτει το περιοδικό, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και η πρόεδρος της Ελβετίας Μισελίν Καλμί-Ρέι και οι υπουργοί Οικονομικών των δύο χωρών συμφώνησαν να προωθήσουν διαπραγματεύσεις με σκοπό την ανταλλαγή φορολογικών πληροφοριών.


Η σύσταση μιας κοινής επιτροπής ελέγχου, που να σημειωθεί ότι ήδη υπάρχει ανάμεσα σε άλλα κράτη μέλη του ΟΟΣΑ, θα σημάνει ότι οι φοροφυγάδες θα πρέπει να πληρώσουν φόρο ύψους 10% εκ των υστέρων για τα κέρδη από τους τόκους δέκα ετών, καθώς επίσης και πρόστιμα καθυστέρησης

Δεν υπάρχουν σχόλια: