Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από τη στήλη «ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ» των

«ΝΕΩΝ» σελ. 5 με τίτλο :

«Οι μεν και οι δε»

Τι συμβαίνει; Φαίνεται πως υπάρχει μια συζήτηση στην κυβέρνηση για το χρόνο των εκλογών. Και η συζήτηση αυτή αρχίζει να γίνεται δημοσίως. Σιούφας, Μεϊμαράκης και Παυλόποουλος είναι κατά των πρόωρων εκλογών. Μάλιστα οι δύο πρώτοι φαίνεται πως συζήτησαν αυτό το θέμα και σε έξοδο μετά συζύγων μετά τα εγκαίνια του Μουσείου της Ακρόπολης, όταν πήγαν να φάνε στο ρουφ γκάρντεν της «Μεγάλης Βρετανίας». Κατά των πρόωρων εκλογών λέει πως είναι και η Ντόρα Μπακογιάννη. Δεν ισχύει όμως το ίδιο για κάποιους άλλους κυβερνητικούς – προς το παρόν δεν σας λέω ποιους, αλλά έχουν ειδικό βάρος. Το κλειδί της υπόθεσης: Στο Μέγαρο Μαξίμου απόφαση δεν έχει ληφθεί. Και φαίνεται πως θα ληφθεί τον Αύγουστο. Εξ ου και λαλούν προκαταβολικά διάφοροι κοκόροι της Ν. Δ.

Από την 1η σελίδα της

«ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ» με τίτλο :

«ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ- Όλα στο φως»

Ε

ίναι προς τιμήν των ελληνικών υπηρεσιών ασφαλείας το γεγονός ότι δημοσιοποίησαν όλα τα αποσπάσματα από τις μαγνητοφωνημένες συνομιλίες των πρωταγωνιστών στην υπόθεση Παναγόπουλου. Ακόμη και αυτά που αναφέρονται εμμέσως σε κυβερνητικά στελέχη ή άλλους παράγοντες του δημόσιου βίου. Έτσι πρέπει να λειτουργεί ένα κράτος που σέβεται τους νόμους. Οι περαιτέρω έρευνες για την υπόθεση αυτή δεν θα πρέπει να αφήσει καμιά πτυχή της ανεξιχνίαστη, όσο ψηλά ιστάμενα και αν είναι τα εμπλεκόμενα πρόσωπα. Μόνο έτσι δεν θα κολλήσει η λάσπη εκεί που δεν πρέπει, αλλά και δεν θα μείνει στην κοινή γνώμη καμιά υποψία συγκάλυψης.

Από τη στήλη «Πολιτική» της

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ» σελ. 4 με τίτλο :

«Β. Μεϊμαράκης – Βλέπει εκλογές το 2011!»

Σ

το τέλος της τετραετίας της κυβέρνησης, το 2011, βλέπει εκλογές ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Γι αυτό τουλάχιστον προσπάθησε να πείσει τους δημοσιογράφους, μετά την έξοδό του από τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό τη σκέπη της γνωστής νεραντζιάς. Αναφερόμενος στον χρόνο των εκλογών, ο υπουργός Άμυνας, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει αναλάβει μακροπρόθεσμες πρωτοβουλίες και κινήσεις και τώρα οι εκλογές θα είναι καταστροφικές. «Τα οικονομικά μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση, ημιυπαίθριους, ΕΤΑΚ κ. λ. π., θα αρχίσουν να αποδίδουν στο τέλος του Νοεμβρίου» , είπε και αναρωτήθηκε «αν είναι δυνατόν την ώρα που τα μέτρα αυτά θα αποδίδουν να παραδώσουν την απόδοση αυτή στο ΠΑΣΟΚ». Όπως είπε χαρακτηριστικά «είμαι…καλός άνθρωπος αλλά όχι τα όσο». Κατόπιν αυτού απέκλεισε οποιαδήποτε σκέψη για εκλογές τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο. Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να οδηγηθούμε σε εκλογές με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας τον ερχόμενο Μάρτιο, ο υπουργός Άμυνας υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσει τον σημερινό Πρόεδρο ανεξάρτητα από το τι λέει. Όταν μάλιστα ρωτήθηκε πως θα γίνει αυτό, αφού το ΠΑΣΟΚ έχει δηλώσει ότι θα ψηφίσει τον κ. Παπούλια ως κυβέρνηση, είπε ότι «και η Ν. Δ. το ίδιο περίπου έλεγε για τον Κ. Στεφανόπουλο και όταν ήρθε η ώρα τρέχαμε να το μαζέψουμε».

Από τη στήλη «ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΕΣ» του

«ΕΘΝΟΥΣ» σελ. 10 με τίτλο :

«Προσέχει για να…έχει συνέχεια»

Ι

διαίτερα προσεκτικός ήταν αυτή τη φορά στα Σκόπια ο Μ. Νίμιτς και απέφυγε επιμελώς να χρησιμοποιήσει τον όρο «Μακεδονία» ή «μακεδονικός» ή να κατονομάσει τους γείτονές μας ως «Μακεδόνες». Το γεγονός αυτό επισήμαναν ως αρνητική εξέλιξη όλα σχεδόν τα ΜΜΕ των Σκοπίων και κάποια μάλιστα έσπευσαν να βγάλουν το συμπέρασμα ότι αποτελούν πρόβλημα και οι προσδιορισμοί για τη γλώσσα και την εθνική ταυτότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: