Τρίτη 14 Ιουλίου 2009

Η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων Συνεδρίασε η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων

Συνεδρίασε η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιάννη Παπαθανασίου, Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη, Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κα Φάνης Πάλλη – Πετραλιά και Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρου Καλαφάτη. Η Επιτροπή αποφάσισε τη διάθεση σε στρατηγικό επενδυτή μετοχών κυριότητας του Δημοσίου που αντιστοιχούν σε ποσοστό 23,02% του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΥΑΘ Α.Ε. (Εταιρίας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης) μέσω δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού με κριτήρια προεπιλογής.

Σημειώνεται ότι η πλειοψηφία των μετοχών της ΕΥΑΘ Α.Ε.– συγκεκριμένα το 51% - παραμένει στο Δημόσιο. Στον έλεγχο του Δημοσίου παραμένουν επίσης και οι εγκαταστάσεις, οι υποδομές και το δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης της περιοχής. Από τη διάθεση του 23,02% των μετοχών του Δημοσίου σε στρατηγικό επενδυτή δεν θα θιγούν τα δικαιώματα των εργαζομένων της εταιρίας. Επίσης, το Δημόσιο θα εξακολουθεί να ασκεί την τιμολογιακή πολιτική της ΕΥΑΘ Α.Ε.

Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα δημοσιευθεί στον ελληνικό και διεθνή τύπο.

Η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων αποφάσισε επίσης τη διερεύνηση της δυνατότητας πώλησης μετοχών της ΛΑΡΚΟ, κυριότητας του Δημοσίου, σε στρατηγικό επενδυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: