Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

ΚΡΙΣΗ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΣ

ΑΠΟ ΤΟ PRESS-GR

Η ΚΡΙΣΗ, ΔΥΟ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ
ΑΠΟ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΛΛΗ
Με αυτό το τίτλο στην Καθημερινή της Κυριακής, υπάρχει άρθρο του Κώστα Καλλίτση που ξεκινάει ως εξής: Η κρίση δεν πέρασε, τα χειρότερα δεν είναι πίσω. Διαπιστώνει τέσσερις βασικά πηγές της διεθνούς υπερπαραγωγής αισιοδοξίας. Μεταξύ αυτών διαπιστώνει ότι : Οι σοβαρότερες αυριανές απειλές Επωάζονται σήμερα στο πλέγμα των τρεχουσών πολιτικών ενίσχυσης της Οικονομίας.[SIK]
Η δεύτερη απειλή κρύβεται στην άπλετη παροχή ρευστότη τας προς τις τράπεζες από την ΕΚΤ. Προ ολίγων ημερών, η ΕΚΤ χορήγησε 442 ΔΙΣ με επιτόκιο 1% για 12 μήνες. Πρωταγωνίστησαν οι Ελληνικές Τράπεζες διότι ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ 5.5% και καταθέτουν τους τίτλους του στην ΕΚΤ από την οποία ΔΑΝΕΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ 1%. ΕΥΚΟΛΟ ΚΕΡΔΟΣ. Στο πρώτο εξάμηνο έχουν αντλήσει περίπου 45 δις από Την ΕΚΤ.
Όταν στα μέσα του 2010 η ΕΚΤ περιορίσει την χορήγηση ρευστότητας, οι Τράπεζες θα...

πρέπει να αποδείξουν ότι είναι ικανές να Απεξαρτηθούν κλπ.
Γράφει και άλλα εξαίρετα το άρθρο αυτό, αλλά αυτό Που με βάζει σε υποψίες,[για το ποιος είναι το ΚΡΑΤΟΣ [είναι το γεγονός Γιατί το ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΔΑΝΕΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤ ΜΕ 1%,Και ΠΛΗΡΩΝΕΙ 5.5% στις Τράπεζες που έτρεχε να ΣΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ. Ας το ονομάσουμε ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΟ για να μην πούμε άλλη έκφραση.
Με βάση τα ανωτέρω μήπως πρέπει, [λέω μήπως] να σκεφθούμε για τις τιμές των μετοχών που με αισιοδοξία μας λανσάρουν;

Δεν υπάρχουν σχόλια: