Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από τη στήλη «ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ» των

«ΝΕΩΝ» σελ. 5 με τίτλο :

«{Πρόεδροι} Τον άφησε κάγκελο»

Π αραλειπόμενο αλλά ενδιαφέρον για την επίσκεψη του Καρόλου Παπούλια – τον συνόδεψε ο υφυπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης- στη Σερβία. Στη συνάντησή του με τον Μπόρις Τσάντις, ο Παπούλιας άφησε τον Σέρβο πρόεδρο ελαφρώς κάγκελο, όταν, με κομψά χαριτωμένο τρόπο, του εξιστόρησε πόσες φορές έχει ξαναπάει στο Βελιγράδι και ποιους έχει συναντήσει, αρχής γενομένης από τον Τίτο. Πολλούς από τους συνομιλητές του Καρόλου δεν τους έχει συναντήσει ούτε ο ίδιος ο Τσάντις. Ο Παπούλιας όμως είχε συναντήσει τον πατέρα του Σέρβου προέδρου, που ήταν καθηγητής, σε πρόγραμμα που είχε παρακολουθήσει τη δεκαετία του ’70 στο Πανεπιστήμιο του Βελιγραδίου.

Από την 1η σελίδα της

«ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ» με τίτλο :

«{ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ} Μετά την επιτυχία»

Η

εξιχνίαση της απαγωγής του κ. Παναγόπουλου αποτελεί μια σημαντική επιτυχία της ηγεσίας του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως και της ΕΛ. ΑΣ. Οι αρμόδιες υπηρεσίες ασφαλείας λειτούργησαν με σύστημα και χρησιμοποίησαν τις πλέον σύγχρονες μεθόδους συλλογής πληροφοριών. Παράλληλα όμως, ανέδειξαν την ανάγκη να ληφθούν ορισμένα άμεσα μέτρα ώστε να σταματήσουν οι φυλακές να είναι στρατηγεία του οργανωμένου εγκλήματος. Η εγκατάσταση κλωβού που δεν θα επιτρέπει την επικοινωνία με κινητά τηλέφωνα αποτελεί αυτονόητο μέτρο. Οι υποθέσεις Παλαιοκώστα και Παναγόπουλου καθιστούν κάθε καθυστέρηση στην επιβολή του μέτρου επικίνδυνη για τη δημόσια ασφάλεια. Τον λόγο έχουν τώρα τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη.

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ» της

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ» σελ. 9 με τίτλο :

«!»

Ε

ίτε οι Γερμανοί δεν του ζητάνε, είτε ο ίδιος δεν θέλει, ο Χριστοφοράκος δεν λέει ονόματα Ελλήνων πολιτικών, τους οποίους «ευεργέτησε». Αν πάει έτσι ως το τέλος, βλέπουμε να ξεφουσκώνουν πολύ σύντομα οι προσδοκίες….

Από τη στήλη «ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΕΣ» του

«ΕΘΝΟΥΣ» σελ. 11 με τίτλο :

«Φιλόδοξοι στόχοι»

Σ

χέδιο ανακατάληψης των Αθηνών άρχισαν να εκπονούν στην Ιπποκράτους. Έχουν βρει τα τρία βασικά στάδια: «πρώτον, ο Γ. Παπανδρέου επιστρέφει στη λίστα της Α’ Αθηνών, δεύτερον, το ΠΑΣΟΚ βγαίνει πρώτο κόμμα και, τρίτον, κερδίζει τον Δήμο της Αθήνας»! Το πρώτο είναι στο χέρι του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που μπορεί να επιλέξει δύο εκλογικές περιφέρειες. Το δεύτερο, εφόσον το Κίνημα κερδίσει τις εθνικές εκλογές, είναι δύσκολο, αλλά όχι απίθανο. Το τρίτο, όμως, έχει να συμβεί πολλά πολλά χρόνια. Στα κεντρικά γραφεία του κόμματος αναζητούν τον «εκλεκτό» που θα πάρει πίσω στην πρωτεύουσα. Έχουν αποφασίσει ότι δεν θα είναι βουλευτής της Α΄ Αθηνών, για να μην τον υπονομεύσουν οι υπόλοιποι. Έτσι, κοιτούν στη λίστα της Β΄ Αθηνών, όπου έχουν ήδη ξεχωρίσει ένα όνομα: αυτό του Μιχάλη Χρυσοχοίδη!

Από την 1η σελίδα του

«ΒΗΜΑΤΟΣ» με τίτλο :

«Τάχιστα»

Η

εφευρετικότης των συμπολιτών μας (των απατεώνων, ιδιαιτέρως…) δεν έχει όρια. Δεν έχουν ιερό και όσιο! (¨Έλληνας καθηγητής έδινε τα θέματα των εξετάσεων σε ελληνικά σχολεία –στο International Baccalaureate) Αυτή την ώρα χιλιάδες υποψήφιοι σπουδαστές σε κορυφαία Πανεπιστήμια του εξωτερικού κινδυνεύουν να μην εισαχθούν, αν οι «κουτόφραγκοι» ακυρώσουν τις εξετάσεις του ΙΒ (διεθνές πιστοποιητικόν σπουδών)σε ό,τι αφορά την Ελλάδα. Η Δικαιοσύνη πρέπει να κινηθεί τάχιστα και η τιμωρία των ενόχων να είναι παραδειγματική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: