Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από τη 2η σελίδα της

«ΒΡΑΔΥΝΗΣ» με τίτλο :

«Αξιολόγηση έργου»

Μ

ε αιφνιδιαστικές επισκέψεις στα υπουργεία, όπως αυτή χθες στο υπουργείο Απασχόλησης, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής προσπαθεί να κρατήσει σε ρυθμούς επιφυλακής τους υπουργούς, κάτι που μάλλον δείχνει ότι οι περιβόητες αλλαγές θα γίνουν αφού ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του έργου ενός εκάστου ανά υπουργείο και το Μαξίμου αποκτήσει μια πλήρη εικόνα των αδυναμιών, αλλά και των πλεονεκτημάτων. Σύμφωνα με συνεργάτες του πρωθυπουργού, ο κ. Καραμανλής θα συνεχίσει τι επισκέψεις του στα υπουργεία απροειδοποίητα (όσο μπορεί να είναι δυνατόν αυτό), ώστε να λάβει τις αποφάσεις του για τις αλλαγές.

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΤΥΛΙΟ» της

«ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ» σελ. 5 με τίτλο :

«Γιατί σιωπά;»

Α

πορία προκαλεί η σιωπή του Κώστα Σημίτη, ο οποίος δεν έχει απαντήσει στον άλλοτε «εξ απορρήτων» στενό συνεργάτη του Θεόδωρο Τσουκάτο, και τα περί ενός εκατομμυρίου μάρκων, που δόθηκαν από τα μαύρα ταμεία της Siemens στο ΠΑΣΟΚ. Και απορία προκαλεί, επίσης, το γεγονός ότι ουδείς θέτει στον τότε πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ το ερώτημα εάν γνώριζε τις κινήσεις αυτές του κ. Τσουκάτου. Και εντάξει, ο Γιώργος Παπανδρέου μπορεί να ισχυρίζεται ότι έκανε έλεγχο στα ταμεία της Χαριλάου Τρικούπη και δεν βρήκε τίποτε, όμως ο Κώστας Σημίτης γιατί σιωπά και δεν βγαίνει να απαντήσει στον κάποτε «στρατηγό»;

Από τη στήλη «ΑΠΟ…ΚΟΜΜΑΤΑ» του

«ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΤΥΠΟΥ» {Ρίζου} σελ. 4 με τίτλο :

«Το τεφτέρι του…καφενείου»

Γ

έλασε όλη η Ελλάδα χθες με την προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να δώσει στη δημοσιότητα τη φωτοτυπία μιας απλής χειρόγραφης σελίδας από το δήθεν επίσημο «Βιβλίο Εσόδων – Εξόδων». Κυριολεκτικά παλιό μπακαλόχαρτο ή παλιό τεφτέρι καφενείου. Μια διάψευση που αποκαλύπτει τον εντελώς πρόχειρο τρόπο με τον οποίο γράφονταν «οικονομικές ενισχύσεις» εκατοντάδων εκατομμυρίων. Μάλλον γράφονταν μ αυτόν τον τρόπο γιατί κύρια προσπάθεια ήταν να κρύψουν τα μαύρα χρήματα (αφού δεν κόβονται ούτε αποδείξεις) και να παραπλανηθούν οι ορκωτοί ελεγκτές της Βουλής.

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΟ… ΚΟΥΣ - ΚΟΥΣ» του

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ» τελευταία σελίδα με τίτλο :

«Αιχμή του δόρατος»

Μ

πορεί να βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, αλλά στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν ήδη αρχίσει να προετοιμάζονται για τη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης στις αρχές Σεπτεμβρίου. Και επειδή ουδείς ξεχνά το περσινό φιάσκο με τους Βατοπαιδινούς, η εισήγηση που έχει δεχτεί ο Πρωθυπουργός , είναι μια πολιτική ατζέντα με θέματα που μπορούν να δώσουν πόντους στην κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό. Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος μάλιστα έχει σχεδόν έτοιμο το σχέδιο αλλαγών για τον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ, που δεν αποκλείεται να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος για την αντεπίθεση της Κυβέρνησης, προκειμένου να ξαναγίνει ντέρμπι η αναμέτρηση με το ΠΑΣΟΚ.

Από τη στήλη «ΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ» της

«ΕΣΤΙΑΣ» τελευταία σελίδα με τίτλο :

«Σουηδική προεδρία»

Α

πό την 1η Ιουλίου η τσεχική προεδρία αποτελεί παρελθόν για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το γεγονός αυτό μάλλον δεν θα δυσαρεστήσει πολλούς. Διότι, σε μια πολύ κρίσιμη εποχή για την Ευρώπη, η τσεχιή προεδρία ήταν για αρκετούς κατώτερη τα ων προσδοκιών. Ποιος θα ξεχάσει άλλωστε τον Πρόεδρο της χώρας Βάτσλαβ Κλάους, που παρομοίασε την Ευρωπαϊκή Ένωση με την Σοβιετική Ένωση, επέμενε ότι η Συνθήκη της Λισσαβώνος είναι νεκρή και διατύπωσε την άποψη ότι η κλιματική αλλαγή δεν είναι κάτι τόσο σοβαρό. Τώρα που όλα αυτά ανήκουν στην ιστορία, είναι η σειρά της Σουηδίας να αναλάβει τα ηνία της Ε. Ε. Και οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η νέα προεδρία είναι πολλές: Από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσεως μέχρι και την επικύρωση της Συνθήκης της Λισσαβώνος στο ιρλανδικό δημοψήφισμα το ερχόμενο φθινόπωρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: