Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

Σύσταση Εθνικού Προγράμματος για την Οδική Ασφάλεια

O υφυπουργός Μεταφορών & Επικοινωνιών κ.Μιχάλης Μπεκίρης υπέγραψε την τροποποίηση της υπ’αριθμ. 15522/7236/99 απόφασης του υπουργού Μεταφορών & Επικοινωνιών, για τη «Σύσταση Εθνικού Προγράμματος για την Οδική Ασφάλεια». Η τροποποίηση αυτή αφορά στη σύσταση Εθνικής Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας, της οποίας στόχος είναι ο σχεδιασμός, συντονισμός και η παρακολούθηση του Εθνικού Προγράμματος Οδικής Ασφάλειας. Σκοποί του Εθνικού Προγράμματος Οδικής Ασφάλειας είναι:

-Η συστηματική προώθηση της πολιτικής οδικής ασφάλειας,

-Η συνεχής λήψη μέτρων για τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και

-Η εντονότερη και αποτελεσματικότερη συνεργασία δημοσίων υπηρεσιών, φορέων και πολιτών σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.

Με αφορμή την υπογραφή της απόφασης, ο κ.Μιχάλης Μπεκίρης δήλωσε:

«Η οδική ασφάλεια μπαίνει από σήμερα σε μια νέα κατεύθυνση. Με τη σύσταση της Εθνικής Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας φιλοδοξούμε να συμβάλλουμε στον καλύτερο συντονισμό των κρατικών δυνάμεων, με στόχο τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας. Η «μάχη» απέναντι στη μεγάλη πληγή της ελληνικής κοινωνίας, τα τροχαία ατυχήματα, είναι συνεχής. Οι δράσεις της Επιτροπής σε συνδυασμό με τις δράσεις όλων των σχετικών φορέων αλλά πάνω απ’ όλα με την ευαισθητοποίηση των Ελλήνων πολιτών, μπορούν να φέρουν τα βέλτιστα αποτελέσματα για πιο ασφαλή οδήγηση στους δρόμους της χώρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: