Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009

ΔΗΜΟΣ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ


ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ - ΩΡΑ 20.00 - ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
Κάλεσμα του Δημάρχου Μελισσίων στους πολίτες και τους ποδηλάτες να συμμετάσχουν για την κατασκευή ενός έργου πνοής για ολόκληρα τα Βόρεια Προάστεια
Ανοιχτή ενημερωτική συγκέντρωση στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου με θέμα το έργο του ποδηλατόδρομου διοργανώνει η Δημοτική Αρχή Μελισσίων την Τετάρτη 15 Ιουλίου στις 20.00
Η δημιουργία ποδηλατόδρομου αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες της Διοίκησης του Μανώλη Γραφάκου, που τυγχάνει ευρύτατης αποδοχής στην τοπική κοινωνία αλλά και στους κόλπους της κοινότητας των ποδηλατών – ισσών. Σκοντάφτει, ωστόσο, στη επίμονη άρνηση της αντιπολίτευσης που για μικροπολιτικούς λόγους μπλοκάρει την έγκριση και κατασκευή του, με συνέπεια ένα έργο πνοής για την πόλη, τα Βόρεια Προάστεια και ιδίως για τη νέα γενιά να κινδυνεύει να χαθεί.

Σε μία ακόμη προσπάθεια ανάδειξης του κεφαλαιώδους αυτού ζητήματος και προκειμένου να υπάρξει αναλυτική ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις και το όραμα του Δημάρχου τόσο για το δίκτυο του ποδηλατόδρομου όσο και για τη φιλοσοφία της Δημοτικής Αρχής για την αναπτυξιακή κατεύθυνση της πόλης, ο Μανώλης Γραφάκος απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής στους πολίτες στην εκδήλωση της Τετάρτης 15 Ιουλίου, στις 20.00 στην Πλατεία Γεωργίου.
--Ο ποδηλατόδρομος ενώνει το παρόν με το μέλλον των Μελισσίων!
--Ο ποδηλατόδρομος δε μπορεί να λείπει από τα Μελίσσια και τα Βόρεια Προάστια.
--Αλλάζει την «κουλτούρα» των πολιτών σχετικά με τις μετακινήσεις, αποτελώντας μια σύγχρονη εναλλακτική λύση μεταφοράς για τους πολίτες που χρησιμοποιούν ποδήλατο και σήμερα είναι εκτεθειμένοι σε κάθε μορφής κίνδυνο.
--Μειώνει τα κυκλοφοριακά φορτία σε μια πόλη με αυξανόμενο κυκλοφοριακό πρόβλημα.
--Συνδέει την πόλη μας με την Κηφισιά, τα Βριλήσσια και δίνει τη δυνατότητα στους ποδηλάτες να κινηθούν από την Εκάλη μέχρι το Χαλάνδρι και το Νέο Ψυχικό.
--Αποτελεί τον πιο κρίσιμο κρίκο που ενώνει όλα τα σημαντικά έργα υποδομής που εξασφαλίσαμε για το Δήμο μας (μετρό, κεντρική πλατεία, αναπλάσεις δρόμων, απόκτηση κοινόχρηστων χώρων, νέες υποδομές κτλ).


Δεν υπάρχουν σχόλια: