Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

ΔΗΜΟΣ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟ

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ κ. ΓΡΑΦΑΚΟΥ ΠΗΡΑΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Σταμάτησε την κατασκευή σύγχρονου, ασφαλούς και πλήρως χρηματοδοτούμενου ποδηλατόδρομου.

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Στα δημοτικό συμβούλιο της 29/6/2009, το τρίτο στη σειρά για αυτό το θέμα, προσπάθησα να πείσω για τα αυτονόητα τους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού του κ. Παπακωνσταντίνου και των διαγραφέντων. Τα αυτονόητα για την ανάγκη δημιουργίας ενός σύγχρονου, καλά μελετημένου, μεγάλου κα ασφαλούς ποδηλατοδρόμου που θα ένωνε την πόλη μας με την Κηφισιά και τα Βριλήσσια. Ενός ποδηλατόδρομου που θα έδινε τη δυνατότητα στους ποδηλάτες να κινηθούν από την Εκάλη μέχρι το Χαλάνδρι και το Νέο Ψυχικό. Ενός ποδηλατόδρομου που θα αποτελούσε σύγχρονη εναλλακτική λύση μετακίνησης για τους πολίτες που χρησιμοποιούν ποδήλατο και σήμερα είναι εκτεθειμένοι σε κάθε μορφής κίνδυνο.

Δυστυχώς όμως η συνειδητή πολιτική στάση της αντιπολίτευσης να βάζει εμπόδια στη διοίκηση του Δήμου σε ζητήματα που είναι ουσιώδη για την πόλη και να μην αφήνει να προχωρά τίποτε το καινούριο, επικράτησε για μια ακόμα φορά και η διαμορφωμένη άκρως συντηρητική «συμμαχία» της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των διαγραμμένων συμβούλων έβαλε για μια ακόμα φορά εμπόδιο σε ένα κεφαλαιώδες έργο για το Δήμο μας, για τους πολίτες και κυρίως για τη νέα γενιά.
Όσοι (και ήταν πολλοί) παρευρέθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ευτυχώς κατάλαβαν πολλά… Και φυσικά είναι ανάξια σχολιασμού η ανακοίνωση του κ. Παπακωνσταντίνου για το θέμα. Του θυμίζουμε μόνο ότι το δίκτυο του ποδηλατόδρομου, που χρηματοδοτείται πλήρως από το Υπ. Μεταφορών, ήταν μελέτη της δικής τους διοίκησης, ότι ο ίδιος εμποδίζει τις αλλαγές στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που έχει προτείνει ο μελετητής και η επιτροπή και ότι η χρηματοδότηση του έργου είναι απολύτως εξασφαλισμένη και όχι αβέβαιη όπως κινδυνολογεί, πρακτική που τη χρησιμοποιεί αρκετά τώρα τελευταία…
Οι προθέσεις του είναι όμως εμφανείς. Τις αναφέρει μάλιστα και απροκάλυπτα στην επιστολή του. Να βάλει εμπόδια στη διοίκηση του Δήμου για μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Και δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει, μαζί με τους διαγραμμένους από εμάς «συμμάχους» του. Θυμίζουμε ότι:

--Έβαλε εμπόδιο να προχωρήσει η δημιουργία της δημοτικής αστυνομίας.
--Έβαλε εμπόδιο εδώ και ένα χρόνο, στην άμεση επίλυση του προβλήματος στάθμευσης στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου.
--Έβαλε εμπόδιο στις βελτιώσεις στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
--Έβαλε εμπόδιο στην άμεση δημιουργία ενός γηπέδου βόλεϊ με άμμο στην πόλη μας.
--Έβαλε εμπόδιο στην αγορά χώρου για στάθμευση και αθλητικές εγκαταστάσεις έναντι του κολυμβητηρίου.
--Βάζει εμπόδιο καθημερινά σε απλά λειτουργικά θέματα του Δήμου, τα οποία όμως προσπαθούμε με προσωπική μας ευθύνη και κόστος να τα ξεπερνάμε.

Λυπούμαστε για αυτή τη συμπεριφορά. Δεν τον παρακολουθούμε όμως στον συνεχιζόμενο κατήφορό του. Έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση των πολιτών. Οι πολίτες αντιλαμβάνονται ποιοι εργάζονται (ακόμα κι αν κάνουν λάθη) και ποιοι βάζουν εμπόδια στην πορεία της πόλης προς τα εμπρός

Δεν υπάρχουν σχόλια: