Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΤΥΛΙΟ» της

«ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ» σελ. 6 με τίτλο :

«Αποκρούουν το νέο γύρο σκανδαλολογίας

Π

ροσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να επαναφέρει στην ατζέντα τη σκανδαλολογία «βλέπουν» στη Νέα Δημοκρατία, γι αυτό και κορυφαία στελέχη τονίζουν ότι η κυβερνητική παράταξη δεν πρέπει να επιτρέψει η δημόσια συζήτηση να ξαναγυρίσει στην παραπολιτική. Κι αυτό διότι δεν είναι προς όφελος της κυβέρνησης, αλλά κυρίως, ούτε του τόπου, να μετατραπεί για άλλη μία φορά ο πολιτικός διάλογος σε θολό τοπίο. Στη Ν. Δ. εκτιμούν αντίθετα ότι τους ωφελεί η επικαιρότητα να στραφεί στην ουσία της πολιτικής, γι αυτό και ετοιμάζονται να αποκρούσουν δυναμικά τυχόν νέο γύρο σκανδαλολογίας, προβάλλοντας τις κυβερνητικές δράσεις, ειδικά στα ζητήματα της καθημερινότητας, αλλά και της διαφάνειας. Πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, αλλά και ο διάλογος για το νόμο περί ευθύνης υπουργών θα είναι, λοιπόν, δύο από τα κύρια ζητήματα.

Από τη στήλη «ΑΠΟ…ΚΟΜΜΑΤΑ» του

«ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΤΥΠΟΥ» {Ρίζου} σελ. 4:

Σ

κόνη έκανε τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ ο Γραμματέας της Ν. Δ. Λευτέρης Ζαγορίτης για το θέμα της Siemens και τον μαύρων ταμείων του Κινήματος. «Εδώ και ενάμιση χρόνο το έχω δηλώσει ξεκάθαρα: Χρήματα από τη Siemens, μαύρα ή άσπρα , δεν μπήκαν ποτέ στα ταμεία της Ν . Δ. Όλες οι συμβάσεις, οι αναθέσεις, όλες οι διαπραγματεύσεις έγιναν από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Την περίοδο 1996-2003». Και ο Λευτέρης Ζαγορίτης, κατηγορηματικός και αξιόπιστος, τόνισε: «Πρώτοι εμείς θέλουμε να ξεβρομίσει το πολιτικό σκηνικό και δεν μας φοβίζουν οι απειλές για αποκαλύψεις του όποιου κ. Χριστοφοράκου. Ας τις κάνει το συντομότερο».

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΟ… ΚΟΥΣ - ΚΟΥΣ» του

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ» τελευταία σελίδα με τίτλο :

«Αληθινές ιστορίες…»

Π

ολλά γράφονται και περισσότερα ψιθυρίζονται για την πολύκροτη υπόθεση με τα «μαύρα» ταμεία της SIEMENS. Ο Μ. Χριστοφοράκος, που θεωρείται πρόσωπο – κλειδί, έχει καταφέρει να κάνει άνω κάτω την πολιτική ζωή της χώρας. Ουδείς ασφαλώς αμφισβητεί ότι πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες για να βρεθούν όσοι έβαλαν το δάκτυλο στο μέλι……

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι, οι πολίτες ζητούν καθαρές κουβέντες και καθαρές απαντήσεις για το «σκάνδαλο του αιώνα». Η αποκάλυψη όσων τα έχουν «πιάσει» είναι λύτρωση για τη δημοκρατία και μόνον έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται. Σε άλλη περίπτωση, ο πολιτικός κόσμος και ο Κοινοβουλευτισμός θα είναι αιχμάλωτοι του κάθε κύριου Χριστοφοράκου

Από τη2η σελίδα της

«ΕΣΤΙΑΣ» με τίτλο :

«Η εγκατάστασις ταμειακών μηχανών στα πρατήρια καυσίμων»

Τ

ροπολογία που θα προβλέπει την υποχρεωτική εγκατάσταση ταμειακών μηχανών και συστημάτων ελέγχου εισροών – εκροών καυσίμων στα πρατήρια καυσίμων θα καταθέση στην Βουλή το υπουργείο Αναπτύξεως. Ο υπουργός Αναπτύξεως κ. Κ Χατζηδάκης απεκάλυψε χθες πως η ρύθμισις για την εγκατάσταση ταμειακών μηχανών στα βενζινάδικα, η οποία απετέλεσε προϊόν πολύμηνων διαβουλεύσεων με την Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος, θα κατατεθή στην Βουλή στις επόμενες ημέρες. Η ίδια τροπολογία θα προβλέπη την υποχρεωτική εγκατάσταση συστημάτων ελέγχου εισροών – εκροών καυσίμων στα πρατήρια, η οποία ωστόσο, για τεχνικούς λόγους θα γίνη σε μεταγενέστερο χρόνο. Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικώς με την αύξηση της μέση τιμής της αμόλυβδης την προηγούμενη εβδομάδα κατά 3,16%, ο κ. Χατζηδάκης την απέδωσε στην αύξηση του Ειδικού Φόρου Καταναλώσεως κατά 6 λεπτά το λίτρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: