Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από τη στήλη «ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ» των

«ΝΕΩΝ» σελ. 5 με τίτλο :

«Ανυπακοή Βρυξελλών»

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις- δεξιές ή σοσιαλιστικές- έχουν ταχθεί αναφανδόν υπέρ της επανεκλογής του Ζοζέ Μπαρόζο στην προεδρία της Κομισιόν. Ωστόσο, το Ευρωκοινοβούλιο έχει τάσεις ανυπακοής. Κι αυτό, γιατί δεν βγαίνουν εύκολα τα κουκιά υπέρ του Πορτογάλου. Χθες η Ευρωπαϊκή Σοσιαλιστική Ομάδα αποφάσισε να μπλοκάρει την εκλογή Μπαρόζο και να ζητήσει την αναβολή της ψηφοφορίας για τον Σεπτέμβριο, όταν θα είναι πιο κοντά χρονικά και στον ορισμό της σύνθεσης της νέας Επιτροπής. Μεταξύ των Ευρωσοσιαλιστών υπάρχουν δύο γραμμές. Η ήπια γραμμή αποβλέπει σε ένα «κομπρομί». Δηλαδή, να τρομάξει ο Μπαρόζο, να τους κάνει τεμενάδες και να ενδώσει και σε κάποια θέματα ατζέντας. Η σκληρή γραμμή θέλει να εκτροχιάσει εντελώς την εκλογή. Στη συνεδρίαση έκαναν παρεμβάσεις και οι Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Σταύρος Λαμπρινίδης και Μαριλένα Κοππά. Το ΠΑΣΟΚ είναι στη σκληρή γραμμή.

Από την 1η σελίδα της

«ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ» με τίτλο :

«ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ- Αμαρτωλές πρακτικές»

Ο

ι χθεσινές δηλώσεις του κ. Τσουκάτου , πάλαι ποτέ ισχυρού άνδρα του ΠΑΣΟΚ, χρήζουν σοβαρής ανάλυσης. Δείχνουν την αδιαφάνεια και την υποκρισία με την οποία χειρίζονται τα οικονομικά τους μεγάλα κόμματα , όπως το ΠΑΣΟΚ. Τα διπλά βιβλία, οι αδιαφανείς πόροι και η δημιουργική λογιστική είναι προφανές ότι επικρατούν σε κανονικές συνθήκες. Όταν πάλι αποκαλύπτονται κάποια στοιχεία, υιοθετείται η μέθοδος της συγκάλυψης και της ψευδούς άρνησης. Αν το ΠΑΣΟΚ θέλει να κόψει τον ομφάλιο λώρο με τις παλαιές του συνέργειες με τα συστήματα διαπλοκής, θα πρέπει να ρίξει πραγματικό φως σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότησή του από τη Siemens και τα συναφή συμφέροντα. Αλλιώς θα δείξει στην πράξη ότι συνεχίζει να καλύπτει τις αμαρτωλές αυτές πρακτικές.

Από τη στήλη «ΠΌΛΙΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ» της

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ» σελ. 9 με τίτλο :

«Ένα «ναι» στη Χάλκη»

Η

λεκτρονικό «δημοψήφισμα», με θέμα την επαναλειτουργία ή όχι τη Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, ξεκίνησε χθες από την ιστοσελίδα του ο τηλεοπτικός σταθμός CNN Turk. Χθες το βράδυ και ενώ το «δημοψήφισμα» ήταν σε εξέλιξη, το αποτέλεσμα έφερνε μάλλον αναπάντεχα το «ναι» και το «όχι» πολύ κοντά. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις προχθές ο Τούρκος υπουργός για τις Ευρωπαϊκές υποθέσεις Εγκμέν Μπακίς, συνέδεε την επαναλειτουργία της Σχολής με τις «τουρκικές μειονότητες» της Θράκης. Ο ίδιος, μιλώντας σε εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είπε ότι η τουρκική κυβέρνηση αναζητεί το κατάλληλο νομικό πλαίσιο για να λύσει το πρόβλημα της Χάλκης. Ο δρόμος της Τουρκίας για την Ευρώπη περνάει από τη Χάλκη.

Από την 3η σελίδα του

«ΕΘΝΟΥΣ» με τίτλο :

«Συθέμελα»

Δ

εν φαίνεται να βρίσκει πολλούς συμμάχους στο κόμμα του ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος επιμένει ότι το 1.000.000 μάρκα που κατέθεσε ο Τσουκάτος στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ δεν είναι μαύρο χρήμα. «Εγώ είμαι πολύ μακριά από αυτού του είδους τοποθετήσεις», είπε χθες ο Γιώργος Φλωρίδης (στον Alpha 98,9) σχολιάζοντας τις αιρετικές απόψεις του συναδέλφου του. «Στην Αγγλία», πρόσθεσε, «το σύστημα τρίζει συθέμελα και πάνε σε διατάξεις δρακόντειες, ακριβώς για 100 λίρες, για 100 ευρώ. Διότι δεν υπάρχει μικρό ή μεγάλο αδίκημα, ο πολιτικός λειτουργεί με διαφάνεια ή δεν λειτουργεί»….


Από την 1η σελίδα του

«ΒΗΜΑΤΟΣ» με τίτλο :

«Εισφορά 10% για τους υμιυπαίθριους»

Κ

ατατίθεται σήμερα στη Βουλή η τροπολογία με την οποία τακτοποιούνται οι ημιυπαίθριοι και κλειστοί, υπέργειοι και υπόγειοι χώροι που βρίσκονται εντός του εγκεκριμένου προγράμματος των κτιρίων. Με τις νέες ρυθμίσεις επιβάλλεται εισφορά 10% της αντικειμενικής αξίας του χώρου. Η δήλωση κατοχής των χώρων θα αρχίσει στα τέλη Ιουλίου – αρχές Αυγούστου. Συνολικά, τακτοποιούνται 1.500.000 ιδιοκτησίες και στα δημόσια ταμεία θα εισρεύσουν 2,2 δις ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: