Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

ΔΗΜΟΣ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ

Ένας νέος θεσμός γεννήθηκε στην πόλη!
Πλήθος κόσμου στις τριήμερες εκδηλώσεις – Εντυπωσιακές οι παραστάσεις των τοπικών και διεθνών συγκροτημάτων
Άκρως πετυχημένη αλλά και ιδιαίτερα ελπιδοφόρα για το μέλλον ήταν η 1η Γιορτή Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας που διοργάνωσε το τριήμερο 26-28 Ιουνίου ο Δήμος Μελισσίων.
Πρόκειται για έναν ακόμη νέο θεσμό που εμπνεύστηκε και εισήγαγε στη ζωή της πόλης η Δημοτική Αρχή του Μανώλη Γραφάκου (είχαν προηγηθεί το Φεστιβάλ Νεολαίας, το Μελισσιώτικο Καρναβάλι κ.α.), στοχεύοντας στην πολιτιστική ανάδειξη και ανάπτυξη του Δήμου μέσα από καινοτόμες πρωτοβουλίες αλλά και στην ενίσχυση της τουριστικής του προβολής.
Συνεταιρισμοί και μελισσοκομικές οργανώσεις, εταιρείες που ασχολούνται με το μέλι και τα παράγωγα προϊόντα της Μέλισσας όπως βασιλικός πολτός, κερήθρα, γύρη, κερί, γλυκά έστησαν τα περίπτερά τους στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου, εκθέτοντας τα προϊόντα τους και προσφέροντας εκλεκτά κεράσματα στους πολυάριθμους επισκέπτες της γιορτής.

Παράλληλα με τη Γιορτή Μελιού πραγματοποιήθηκε ένα τριήμερο πλούσιων πολιτιστικών εκδηλώσεων που εντυπωσίασε το κοινό, με παραδοσιακούς και σύγχρονους χορούς από συγκροτήματα του Δήμου Μελισσίων και της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού αλλά και των Δήμων Bella Palanka της Σερβίας, Kozarska Dubica της Βοσνίας και Βουρλών της Τουρκίας που φιλοξενήθηκαν στην πόλη, στο πλαίσιο των σχέσεων φιλίας και συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί μαζί τους λόγω και της πλειάδας των κοινών χαρακτηριστικών που μοιράζονται.
Οι πολίτες που παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις και περιηγήθηκαν στο χώρο της έκθεσης των μελισσοκομικών προϊόντων, από την αυξημένη συμμετοχή τους και τα θετικά σχόλιά τους για τη διοργάνωση, έδειξαν να αγκαλιάζουν και να επιβραβεύουν την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής που είχε ως σκοπό από τη μια να προβάλλει την αναπτυξιακή φυσιογνωμία των Μελισσίων και την ελληνική κουλτούρα στο εξωτερικό από την άλλη να συμβάλλει στη σύσφιξη των σχέσεων των λαών.

«Οι πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής για την ανάδειξη και προώθηση της εικόνας του Δήμου μας συνεχίζονται και τα αποτελέσματα των επιλογών μας δικαιώνονται και αγκαλιάζονται από τους δημότες και τη συντριπτική πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας. Η 1η Γιορτή Μελιού ήταν μια ακόμη απόδειξη των δυνατοτήτων που διαθέτει η πόλη στην προσπάθειά της να εξωτερικεύσει τα πλεονεκτήματά της αλλά και τη ζωντάνια του πληθυσμού της. Ένας νέος σημαντικός θεσμός είναι πλέον γεγονός και μέλημά μας είναι πλέον να τον κάνουμε καλύτερο και πιο διάσημο. Θέλω τέλος να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου τους κατοίκους που τίμησαν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις και βεβαίως τους συνεργάτες μου που νυχθημερόν τις τελευταίες εβδομάδες προετοίμαζαν τη διοργάνωση για να στεφθεί από απόλυτη επιτυχία», ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος, Μανώλης Γραφάκος.

Την επιμέλεια της εκδήλωσης, προκειμένου όλα να κυλήσουν άψογα και οι πάντες να φύγουν από τις εκδηλώσεις ευχαριστημένοι είχαν οι εξής: Στυλιανός Αντύπας – πρόεδρος Επιτροπής Αδελφοποιήσεων, Ασημάκης Φωτόπουλος – πρόεδρος ΑΜΝΕΠ, Κώστας Δημητράκης – πρόεδρος Αθλητικής Επιχείρησης, Φωτεινή Μαρκαντώνη – πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, Λιλή Πιτσικουλάκη – πρόεδρος Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Ρένα Γιαννικάκη – μέλος ΔΣ Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Ηρώ Αντωνοπούλου - μέλος ΔΣ Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Μαρία Βασιλοπούλου - μέλος ΔΣ Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Άντα Χάνου – Μπούσουλα – μέλος ΔΣ Αθλητικής Επιχείρησης, Φώτης Φωτίου – ειδικός σύμβουλος Δημάρχου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Ελλάδα οι ξένες αντιπροσωπείες –κατόπιν πρότασης του Δημάρχου Μελισσίων, Μανώλη Γραφάκου – υπέγραψαν κείμενο υπέρ της επιστροφής στην Ελλάδα των κλεμμένων μαρμάρων του Παρθενώνα, τονίζοντας μάλιστα ότι η χώρα μας έχει την αδελφική τους υποστήριξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: