Σάββατο 18 Ιουλίου 2009

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΗΡΕ ΠΙΣΩ ΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Ανακάλεσε ο πρόεδρος της Βουλής, Δ. Σιούφας, μετά τις έντονες αντιδράσεις από εκπροσώπους όλων των κόμματων, την απόφασή του να πληρώνει το ελληνικό κράτος τις ασφαλιστικές εισφορές όσων βουλευτών επέλεξαν να μην εργάζονται, μετά την άρση του επαγγελματικού ασυμβίβαστου.

Στην ανακοίνωσή του, ο κ. Σιούφας εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση, αλλά και στην ανάκληση της.

Χαρακτηριστικά αναφέρει πως: «ύστερα από εισηγήσεις βουλευτών, από πολλές πτέρυγες του Κοινοβουλίου, ζήτησα από την Κυβέρνηση να φέρει διάταξη με την οποία θα επαναφερόταν η καταργηθείσα ρύθμιση για τις ασφαλιστικές εισφορές μόνο των Βουλευτών που επέλεξαν ή δεν μπορούν να ασκήσουν επαγγελματική δραστηριότητα.

Στόχος της ρύθμισης ήταν να μη βρίσκονται οι βουλευτές αυτοί σε μειονεκτική σχέση έναντι των συναδέλφων τους που επέλεξαν να ασκήσουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα, μετά την κατάργηση του επαγγελματικού ασυμβιβάστου.

Μετά τις σημερινές τοποθετήσεις των εκπροσώπων των κομμάτων, και σεβόμενος το θεσμικό μου ρόλο, να ακούω, κάθε φορά και να συνθέτω τις υπάρχουσες απόψεις, ζήτησα από τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών να αποσυρθεί η διάταξη αυτή από το νομοσχέδιο που εισάγεται προς συζήτηση την Τρίτη στην αρμόδια επιτροπή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: