Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

Δέσμευση Ζωής Τη Χάρτα "Δέσμευση Ζωής"

Τη Χάρτα "Δέσμευση Ζωής", μια πρωτοβουλία κατά του καπνίσματος της Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής για το Κάπνισμα, υπέγραψαν χθες, πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου απαγόρευσης του καπνίσματος στη χώρα μας, οι νεοεκλεγμένοι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Η επικεφαλής της ομάδος των ευρωβουλευτών της ΝΔ κα Μαριέττα Γιαννάκου αποδέχθηκε το σχετικό αίτημα της Συντονιστικής Επιτροπής που σαν στόχο έχει την δραστηριοποίηση της ελληνικής παρουσίας στο Ευρωκοινοβούλιο με την υποστήριξη αποφάσεων και τη διαμόρφωση μιας πανευρωπαϊκής πολιτικής για τη μείωση του καπνίσματος.

Με την υπογραφή της Χάρτας, οι ευρωβουλευτές της ΝΔ στηρίζουν την προσπάθεια της Πολιτείας για την προστασία της δημόσιας υγείας και τη μείωση των επιπτώσεων του καπνίσματος στο κοινωνικό κράτος , ενώ ταυτόχρονα προστατεύουν το δικαίωμα των πολιτών να εργάζονται και να διασκεδάζουν σ' ένα περιβάλλον χωρίς καπνό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα είναι μια από τις χώρες με τους περισσότερους καπνιστές (40% του πληθυσμού). Στο κάπνισμα οφείλονται 700.000 ημέρες νοσηλείας κάθε χρόνο, με κόστος 2 δισ. ευρώ ετησίως.

Ο πρόεδρος της Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής για το Κάπνισμα κ. Παν. Μπεχράκης ευχαρίστησε για τη στήριξη αυτής της "εθνικής", όπως τη χαρακτήρισε προσπάθειας για την "ενεργοποίηση της διασύνδεσης της πολιτικής ζωής του τόπου με το σύγχρονο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι στον τομέα της χρήσης των προϊόντων καπνού".

Δεν υπάρχουν σχόλια: