Σάββατο 18 Ιουλίου 2009

'ΠΙΕΣΕΙΣ' ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ


Διαβάζουμε για πιέσεις που ασκεί ο Υπουργός Οικονομικών κ. Παπαθανασίου προς τις τράπεζες για μείωση των επιτοκίων χορηγήσεων.
Ποιόν πιέζει τελικά ο κ. Παπαθανασίου, αυτούς που πήραν τα χρήματα του Ελληνικού Κράτους (28 δις ευρω) για αύξηση της ρευστότητας της αγοράς; Σ' αυτούς με τους οποίους το Κράτος συμφώνησε να δεχθούν στα διοικητικά τους συμβούλια εκπροσώπους του Ελληνικού Δημοσίου ώστε να αποτελεί ασφαλιστική δικλίδα για την τήρηση των συμφωνηθέντων;
Ποιός ο ρόλος τελικά των δημοσίων λειτουργών σ' αυτά τα συμβούλια; Μήπως γενήθηκαν νέες θέσεις 'εργασίας';
Και μάλιστα ο κ. Παπαθανασίου θα 'αρχίσει' να πιέζει μέσω αυτών των εκπροσώπων!!!!
Φαίνεται δηλαδή οτι οι εκπρόσωποι αυτοί θα κάνουν ο,τι τους πει και όποτε τους πει ο κ. Παπαθανασίου!! Δεν ξέρουν τη δουλειά τους ούτε και μπορούν να δουν τι γίνεται στο δ.σ. της τράπεζας αλλά περιμένουν την έντολή άνωθεν για να παρέμβουν. Ωστόσο όμως η αγορά στενάζει και δεν γίνεται αυτό που συμφωνήθηκε. Γιατί τότε δόθηκαν τα χρήματα αυτά;
Κι αν , λέει, δεν υπακούσουν θα καταφύγει στην Τράπεζα της Ελλάδος. Καλά τώρα αυτό ήταν η 'χαριστική βολή'.
Αφού ήταν τελικός αρμόδιος η Τράπεζα της Ελλάδος γιατί να δοθούν τα χρήματα και γιατί να μπουν οι εκπρόσωποι του Ελληνικού Δημοσίου αφού έτσι κι αλλιώς θα κατέληγε για την εφαρμογή στη Τράπεζα της Ελλάδος!!!
Κια γιατί δεν παρεμβαίνει η Τράπεζα της Ελλάδος αφού και τα επιτόκια γνωρίζει και την ρευστότητα στην αγορά ξέρει και την συμφωνία τραπεζών και Ελληνικού δημοσίου γνωρίζει;
Πρέπει να πάρει εντολή απο τους εκπροσώπους ύστερα απο παρέμβαση του Υπουργού Οικονομικών;
Τα πήραν τα χρήματα οι Τράπεζες, κ. Υπουργέ; Ωφείλουν να υπακούσουν στην συμφωνία. Αν όχι πάραυτα τα χρήματα πίσω και πρόστιμα ή ό,τι άλλο προβλέπεται απο την νομοθεσία. Τα χρήματα είναι του Ελληνικού Λαού και κανενός άλλου και δεν θα τα χειρίζονται όπως νομίζετε εσείς, κ. Υπουργέ, ή όπως νομίζουν οι τράπεζες οι οποίες παρανομούν φαβερά, καταστρατηγούν τους νόμους, βρίσκουν νέους τρόπους να πάρουν χρήματα απο τους πελάτες τους, απο τον Ελληνικό λαό, για να αποδειχθεί χρόνια μετά οτι οι νέοι αυτοί τρόποι ήταν παράνομοι. Αλλά τα χρήματα δεν γυρίζουν πίσω!!!
Με θρασύτητα λειτουργούν σε βάρος των Ελλήνων πολιτών αφού και διαδικασίες και οι προθέσεις των υπευθύνων κάθε άλλο παρά προστάτες του Ελληνικού Κράτους και των συμφερόντων του Λαού είναι!!!
Αυτά τα λίγα, κ. Υπουργέ, που 'πρόκειται' να 'πιέσετε' τις τράπεζες για την μείωση των επιτοκίων που στην Ευρώπη είναι στο 3% και στην Ελλάδα της 'σύγκλισης εδώ και 15 χρόνια είναι στο 8% για τις χορηγήσεις και στο 20% για τις πιστωτικές κάρτες!!!!
Βοά η αδικία, κ. Υπουργέ των Οικονομικών, καραυγάζει και εσείς θα αρχίσετε να πιέζετε τις τράπεζες να μειώσουν πιο γρήγορα τα επιτόκια!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: