Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009

Παρουσίαση εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίη-σης του Υπ. Εξωτερικών και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες

Σήμερα Δευτέρα, 13 Ιουλίου, στις 13.00’, θα παρουσιασθεί στην Αίθουσα Λόγου της Στοάς του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου) η εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, που πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών.

Κεντρικό μήνυμα της εκστρατείας είναι : «42 εκατομμύρια πρόσφυγες στον κόσμο ζητούν την προσοχή μας. Δεν είναι θέαμα. Είναι θέμα… θέμα ανθρωπιάς». Η εκστρατεία έχει σκοπό να αναδείξει την παγκόσμια διάσταση των προσφυγικών κρίσεων αλλά και την ανάγκη στήριξης των κρατών στον αναπτυσσόμενο κόσμο που υποδέχονται τους περισσότερους πρόσφυγες και των οργανώσεων που τους παρέχουν προστασία και βοήθεια.

Την εκστρατεία θα παρουσιάσει η υπουργός Εξωτερικών, κα Ντόρα Μπακογιάννη, και ο Επικεφαλής του Γραφείου της ΄Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες κ. Γιώργος Τσαρμπόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: