Σάββατο 18 Ιουλίου 2009

ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΓΕΩΦΥΣΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έντονα αντέδρασε η Αθήνα στην προκλητική απόφαση της Άγκυρας να προχωρήσει σε γεωφυσικές έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο, Νότια και Ανατολικά του Καστελόριζου. Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι παραβιάσεις από τουρκικά μαχητικά.
Μαχητικά αεροσκάφη F4
ant1online
Έντονα αντέδρασε η Αθήνα στην προκλητική απόφαση της Άγκυρας να προχωρήσει σε γεωφυσικές έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο, Νότια και Ανατολικά του Καστελόριζου.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών, κ. Δελαβέκουρας, δήλωσε ότι «η ενεργεία της Τουρκίας αντιβαίνει στους κανόνες του Δικαίου της Θάλασσας και πως το Υπουργείο συνεχίζει να παρακολουθεί το θέμα και προβαίνει σε όλες τις κατάλληλες ενέργειες για την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας».
Στο μεταξύ, συνεχίζουν το… βιολί του οι Τούρκοι, αφού και την Παρασκευή είχαμε παραβιάσεις της τουρκικής αεροπορίας στο Αιγαίο.
Συγκεκριμένα οκτώ τούρκικα F16 εισήλθαν μεταξύ Λήμνου και Λέσβου και στη συνέχεια πραγματοποίησαν υπερπτήση πάνω από το Αγαθονήσι, τα οποία αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά.
Οι συνεχείς αυτές προκλήσεις έχουν προβληματίσει το Πεντάγωνο, ενώ αξιωματούχοι του υπουργείου Άμυνας εκτιμούν, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι οι παραβιάσεις, που τελευταία έχουν γίνει συχνές, έχουν να κάνουν κυρίως με την πίεση που ασκούν οι Βρυξέλλες στην Άγκυρα, για την πολιτική που εφαρμόζουν στο θέμα της λαθρομετανάστευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: