Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από τη 2η σελίδα της

«ΒΡΑΔΥΝΗΣ»:

…Ε

ν τω μεταξύ, την ώρα που η αγωνία πολλών υπουργών χτύπησε «κόκκινο» εν όψει πιθανών αλλαγών, τις οποίες το Μαξίμου τοποθετεί για το τέλος του Αυγούστου, η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας αποτελεί νέο σημείο αντιπαράθεσης στο πολιτικό σκηνικό, το οποίο όμως, κοιτάζει με το ένα «μάτι» προς Μόναχο μεριά, για να δει τι νέο υπάρχει από τον Χριστοφοράκο. Χθες ο Γιώργος Βουλγαράκης συναντήθηκε, ύστερα από χρόνια, με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη στην Αραβαντινού, συζητώντας το πολιτικό του μέλλον. Ενώ, σήμερα, συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο, το οποίο θα ασχοληθεί με την τοποθέτηση νέας ηγεσίας στη Δικαιοσύνη.

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΤΥΛΙΟ» της

«ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ» σελ. 5 με τίτλο :

«Ο καλύτερος φίλος της Ελλάδας»

Ο

καλύτερος φίλος της Ελλάδας αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ο Ευρωπαίος επίτροπος Ζoζέ Μπαρόζο, ο οποίος ξανάρθε για μία ακόμη φορά στη χώρα μας, δέκα ημέρες μετά την επίσκεψή του για τα εγκαίνια του Μουσείου της Ακρόπολης, με αφορμή τη διημερίδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Ο Πορτογάλος πολιτικός με τη στάση του στο θέμα της λαθρομετανάστευσης στηρίζει για μία ακόμη φορά τις ελληνικές απόψεις, όπως έχει κάνει πολλές φορές στο παρελθόν. Ε, δεν είναι τυχαίο που ο Κώστας Καραμανλής ήταν από τους πρώτους στην Ευρώπη που τάχθηκαν υπέρ της ανανέωσης της θητείας του Μπαρόζο, κάτι που τελικά αποφάσισαν ομόφωνα να υποστηρίξουν και οι άλλοι 27.

Από τη στήλη «ΑΠΟ…ΚΟΜΜΑΤΑ» του

«ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΤΥΠΟΥ» {Ρίζου} σελ. 5 με τίτλο :

« «Τι έγιναν τα λεφτά, κ. Παπανδρέου;» »

Τ

ελικά ο Θ. Τσουκάτος έλεγε την αλήθεια; Τόσο καιρό τώρα το ΠΑΣΟΚ και ο Γ. Παπανδρέου κρύβονταν πίσω από τον (αμήχανο και ψευδή) ισχυρισμό ότι στα βιβλία του Κινήματος δεν γράφεται το ποσόν του 1 εκατομμυρίου μάρκων που έδωσε ο Θόδωρος Τσουκάτος από τα μαύρα ταμεία της Siemens. Και το επεκτείνουν διάφορα «παπαγαλάκια», ότι ποτέ δεν πήγαν τα χρήματα αυτά στο ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή ότι ο Τσουκάτος μπορεί να τα ενθυλάκωσε. Όμως ο Τσουκάτος επέμεινε ότι παρέδωσε τα λεφτά (όντως χωρίς απόδειξη, χωρίς εγγραφή στα επίσημα βιβλία εσόδων – εξόδων) και μάλιστα σε συγκεκριμένα πρόσωπα, με τα οποία ζήτησε την εξέτασή του κατ αντιπαράσταση. Πρόσωπο με πρόσωπο μπροστά στον ανακριτή. Μαινόμενος, έσπειρε φόβο και πανικό στο ΠΑΣΟΚ. Χθες, στην κατάθεσή τους στον κ. Ζαγοριανό οι δύο τότε ταμίες Σπύρος Αυγερινός και Δήμητρα Παπαχρήστου δικαίωσαν τον Τσουκάτο πλήρως. Είπαν (και πάλι) ότι ελάμβαναν από τον Τσουκάτο μεγάλα χρηματικά ποσά. Δεν ξέρουν αν κάποια από τα «μαύρα χρήματα» αυτά ήταν από τη Siemens, γιατί δεν του το είπε σαφώς ο Τσουκάτος, αλλά δεν το αποκλείουν. Δεν τον διαψεύδουν δηλαδή. Άδειασαν τους ψεύτικους ισχυρισμούς της ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Οπότε το ερώτημα υπάρχει: Πού πήγαν τα λεφτά της Siemens, κύριε Παπανδρέου;». Ας το κάνει, έστω καθυστερημένα, η προπαγάνδα κυβέρνησης και Ρηγίλλης, φίλε κύριε Αντώναρε.

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΟ… ΚΟΥΣ - ΚΟΥΣ» του

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ» τελευταία σελίδα με τίτλο :

«Αγοράζει αυτοκίνητο»

Ό

σοι συνομιλούν με τον Γιάννη Μανώλη ξεκαθαρίζουν ότι η απόφασή του να παραιτηθεί από βουλευτής στις 9 Σεπτεμβρίου είναι δεδομένη. Οι κινήσεις του άλλωστε αυτό δείχνουν, αφού μαζεύει τα πράγματά του από το πολιτικό του γραφείο στην Αθήνα και την αγορά αυτοκινήτου που έκανε, λόγω του ότι πρέπει να παραδώσει αυτό που του έχει παραχωρήσει η Βουλή. Με την πολιτική ασφαλώς δεν πρόκειται να ξεκόψει, ενώ ανάλογα με τις εξελίξεις που θα υπάρξουν στη Ν. Δ., δεν αποκλείεται να επανέλθει σύντομα στο προσκήνιο. Πως θα το καταφέρει αυτό; Μα διεκδικώντας τη θέση του νομάρχη Αργολίδας. Το 2010 άλλωστε δεν είναι και τόσο μακριά.

Από τη στήλη «ΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ» της

«ΕΣΤΙΑΣ» τελευταία σελίδα με τίτλο :

«Περί καπνίσματος»

Έ

νας Έλληνας τουρίστας που επισκέπτεται το βροχερό Λονδίνο ή τις παγωμένες Βρυξέλλες τον χειμώνα έρχεται συνήθως αντιμέτωπος με μια περίεργη εικόνα: Ολόκληρες ουρές σχηματίζονται έξω από εστιατόρια, μπαρ και νυχτερινά κέντρα. Δεν είναι λίγοι αυτοί που επιλέγουν να βγουν έξω στο τσουχτερό κρύο μόνο και μόνο για να καπνίσουν. Και αυτό διότι στα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη ισχύει η ρητή απαγόρευσις του καπνίσματος, σε όλους τους δημόσιους χώρους. Το γεγονός μπορεί να ενόχλησε αρχικά τους καπνιστές, όμως τελικά συμμορφώθηκαν με τον νόμο, που πιθανώς να οδηγήσει πολλούς να «κόψουν» την βλαβερή συνήθεια. Αναλογισθείτε ότι σε όλα τα νυχτερινά κέντρα στις μεγαλουπόλεις του εξωτερικού, όπου επικρατεί γενικώς κλεισούρα, δεν υπάρχει πια ο αποπνικτικός καπνός. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι το καλοκαίρι οι περισσότεροι τέτοιοι χώροι είναι εξωτερικοί ούτως ή άλλως και άρα ο καπνός δεν ενοχλεί τόσο. Και όμως ο αποπνικτικός καπνός μέσα σε ένα μικρό μπαράκι τον χειμώνα, ενοχλεί ακόμη και τους ιδίους τους καπνιστές! Πολλώ μάλλον τους παθητικούς καπνιστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: