Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ Ο 14ος!!!

Η μοναξιά της χώρας ή αλλιώς η απομόνωση της χώρας από την ΕΕ φέρνει πιο κοντά τη λήψη νέων σκληρότερων μέτρων για την οικονομία. Ήδη θεωρείται βέβαιο ότι ο 14ος μισθός καταργείται και αρχίζει να διαφαίνεται ότι υπάρχει σκέψη και για κατάργηση και του 13ου(;).
Σ' αυτό να προστεθεί και η αύξηση του ΦΠΑ στο 22% που αποτελεί ισχυρό χαρτί ή θέλετε και από τα τελευταία ισχυρά χαρτιά της κυβέρνησης να πείσει τους Ευρωπαίους ότι όι εισπράξεις θα έλθουν κοντά στο στόχο.
Βέβαια κανένα μέτρο ως τώρα τουλάχιστον δαν έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα, κανένα μέτρο δεν οδηγεί στο άνοιγμα της αγοράς για τη μικρομεσαία επιχείρηση που μαραζώνει κάθε μέρα και πιο πολύ. Κανένα μέτρο δεν κατευθύνεται στη αύξηση της ρευστότητας στην αγορά. Οι τράπεζες έχουν το βλέμμα τους στην εξασφάλιση και πάλι υψηλών κερδών, άνω του 50%. Φυλάγονται, περιορίζουν τους κινδύνους που προκύπτουν από χρηματοδοτήσεις και δάνεια. Γίνονται αυστηρότερες πάντα υπό την ανοχή και της Τράπεζας της Ελλάδος και της κυβέρνησης. Και ερωτά κανείς, θα συγκεντρωθούν τα χρήματα και θα πέσει το έλλειμμα για το οποίο γίνεται όλη αυτή η κατάσταση, μετά τι θα γίνει. Η κατάσταση αυτή θα συνεχιστεί, θα έχουμε ένα νέο καθεστώς πια; Δηλαδή ο 14ος μισθός θα κοπεί οριστικά, η ρευστότητα στην αγορά θα λείπει συνεχώς; Κι αν ναι για ποιά σύγκλιση θα μιλούμε τότε; Σύγκλιση στις τιμές των προϊόντων, στις υπηρεσίες; Όχι, δηλαδή, στις αμοιβές; Ως πότε θα διαρκέσει αυτό το περιβάλλον, ποιός εγγυάται για το χρόνο εφαρμογής του και δεν θα διαμορφωθεί το καθεστώς αυτό ως μια νέα κατάσταση που σ' αυτή θα λειτουργήσει ο Έλληνας;
Ίδομεν!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: