Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΙΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από τη στήλη «ΠΑράΤυπος» του



«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ. 5 με τίτλο :


«Έλληνας ή ξένος τοποτηρητής;»


Δ ίπλα στο όνομα του Λουκά Παπαδήμου που «παίζει» για τοποτηρητής της Ε. Ε. στην Αθήνα (η θητεία του ως αντιπροέδρου στην ΕΚΤ λήγει στις 31 Μαΐου του 2010) σημειώστε και αυτό του ομογενούς ευρωβουλευτή των Γερμανών Φιλελευθέρων Γιώργου Χατζημαρκάκη, ο οποίος συμμετέχει και στην επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου που θα πάει αύριο στα Σκόπια για συνομιλίες με την πολιτική ηγεσία της γειτονικής χώρας. Κάποιοι στις Βρυξέλλες διαδίδουν ότι μπορεί να είναι αυτός ο τοποτηρητής, αν και άλλοι επιμένουν ότι δεν πρόκειται να μας στείλουν Έλληνα, προς αποφυγή…παρεξηγήσεων.


Από την 1η σελίδα της


«ΒΡΑΔΥΝΗΣ» με τίτλο :


«Το στίγμα της «β»»


Πάρτε κι άλλα μέτρα, όπως κατάργηση του 14ου μισθού, αύξηση ΦΠΑ, ευέλικτες σχέσεις εργασίας, περαιτέρω συρρίκνωση δημοσίου τομέα, μείωση συντάξεων, «πάγωμα» μισθών. Αυτό είναι το μήνυμα των Βρυξελλών. Ήδη, το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης της Ελλάδας, τα οικονομικά μέτρα που εξήγγειλε πρόσφατα ο πρωθυπουργός Γ Παπανδρέου καθώς και τα πρόσθετα που ζητάει η Κομισιόν, θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Ecofin, σήμερα στις Βρυξέλλες. Ειδικότερα, το Συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα αποφασίσει την υπαγωγή της ελληνικής οικονομίας στο άρθρο 126 (9), ήτοι στο καθεστώς της λεγόμενης «αυστηρής επιτήρησης» και της μηνιαίας παρακολούθησης της υλοποίησης του Προϋπολογισμού…..


Από τη στήλη «ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ» της


«ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ» τελευταία σελίδα με τίτλο :


«Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια»


Ότι ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου και ο πρόεδρος της Κομισιόν Μπαρόζο τρέφουν ισχυρά αισθήματα αμοιβαίας αντιπάθειας είναι γνωστό. Την Παρασκευή μάλιστα, ο κ. Παπανδρέου τον κ. Μπαρόζο «έδειχνε’ κατά κύριο λόγο μιλώντας για τους Ευρωπαίους που έκαναν «πειραματόζωο» την Ελλάδα. Από το 2003, τότε που ο Μπαρόζο ως πρωθυπουργός της Πορτογαλίας είχε φιλοξενήσει στα νησιά Αζόρες τον Αμερικανό πρόεδρο και τον Άγγλο πρωθυπουργό, απ όπου κήρυξαν κι επίσημα τον πόλεμο στο Ιράκ. Επρόκειτο για μια διάσκεψη στην οποία δεν είχε προσκληθεί η προεδρεύουσα τότε Ελλάδα με πρωθυπουργό τον κ. Σημίτη και υπουργό Εξωτερικών τον κ. Παπανδρέου. Γι αυτό και ο κ. Παπανδρέου αντιτάχθηκε με νύχια και με δόντια στην εκλογή Μπαρόζο, παρά το γεγονός ότι τον πρόεδρο της Κομισιόν υποστήριξαν οι κεντροαριστεροί ηγέτες της Αγγλίας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας. Κι ο Μπαρόζο δεν ξεχνά. Ούτε βέβαια και ο Γιώργος.


Από τη στήλη «Εν ολίγοις» του


«ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΤΥΠΟΥ» {Ρίζου} σελ. 2 :


Τον πρώην υφυπουργό Εθνικής Άμυνας και βουλευτή Ιωαννίνων, Κώστα Τασούλα προτείνει για νέο γραμματέα της Κ. Ο. της Ν. Δ. ο Αντώνης Σαμαράς. Η επιλογή του βουλευτή Ιωαννίνων σίγουρα δεν έγινε τυχαία, καθώς το συγκεκριμένο πρόσωπο συγκεντρώνει πολλά στοιχεία τα οποία στην παρούσα φάση θα βοηθήσουν τη Ν . Δ.. Απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του Αντώνη Σαμαρά αλλά και της Ντόρας Μπακογιάννη. Διακρίνεται για την οξυδέρκειά του, δύναται να λειτουργήσει ως ισορροπιστής δύσκολων καταστάσεων, έχει καλές σχέσεις με όλους τους συναδέλφους του, το όνομά του δεν έχει εμπλακεί πουθενά και κινείται πάντα με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και δεν αρέσκεται στην αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση.

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΟ… ΚΟΥΣ - ΚΟΥΣ» του


«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ» τελευταία σελίδα με τίτλο :


« «Κλειδί» η Πέμπτη»


Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει στο Μέγαρο Μαξίμου. Συνεργάτες του πρωθυπουργού αποδίδουν τεράστια σημασία στις επαφές που έχει από χθες στη Μόσχα , αφού όπως λένε οι συμφωνίες που θα γίνουν θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό εάν η χώρα μας μπορεί να βασίζεται σε ρωσική βοήθεια. Οι περισσότεροι πάντως γνωρίζουν ότι όλα τα λεφτά θα είναι οι συναντήσεις που θα έχει ο Γιώργος Παπανδρέου την Πέμπτη και την Παρασκευή στο Λονδίνο. Εκεί θα κριθούν οι διαθέσεις των Εργατικών και εκεί θα φανεί εάν έχει αλλάξει κάτι για την Ελλάδα μετά την τριπλή επιτήρηση που έχει τη σφραγίδα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.


Από τη 2η σελίδα της


«ΕΣΤΙΑΣ» με τίτλο :


«Τροποποιούνται οι ρυθμίσεις για τις αποδείξεις»


Αλλαγές στο μέτρο της συνδέσεως των αποδείξεων με το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ θα ανακοινώση τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Οικονομικών. Μετά τις αντιδράσεις των πολιτών και την διαπίστωση ότι το νέο μέτρο θα επιβαρύνη με πρόσθετο φόρο μεσαία και χαμηλά εισοδήματα, το υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζεται στην τροποποίηση των σχετικών ρυθμίσεων. Σημειώνεται πως με βάση τις νέες φορολογικές ρυθμίσεις, μέρος του αφορολογήτου ορίου των 12.000 εξασφαλίζεται με την συλλογή αποδείξεων από την αγορά αγαθών και υπηρεσιών. Το μέρος του αφορολογήτου που απαιτείται να καλυφθή με αποδείξεις ισούται με το 30% του συνολικού εισοδήματος για εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ και 10% για εισοδήματα μεταξύ 6.000 και 12.000 ευρώ. Εάν οι αποδείξεις που θα υποβληθούν δεν καλύπτουν το αφορολόγητο όριο η διαφορά έως τα 12.000 ευρώ φορολογείται με συντελεστή 10%. Πλέον το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει είτε να μειωθή το όριο των απαιτούμενων αποδείξεων επί του δηλούμενου εισοδήματος από 30% στο 20%, είτε να διερυνθή η λίστα των αποδείξεων που θα αναγνωρίζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: