Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Εθνική υπευθυνότητα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΔ

"Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας πιστεύει ότι πρέπει η κρισιμότητα των περιστάσεων να αντιμετωπι-στεί σε μια βάση εθνικής υπευθυνότητας και εθνικής συνεννόησης.



Γι΄ αυτό, σήμερα Τρίτη, ο διευθυντής του Γραφείου του προέδρου κ. Σαμαρά, ο κ. Κ. Αρβανιτόπουλος, επικοινώνησε τηλεφωνικά με το διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, κ. Ν. Αθανασάκη και, στη συνέχεια, με τον υπουργό Επικρατείας, κ. Παμπούκη, που βρίσκεται στη Μόσχα και διαβίβασε προς τον κ. Παπανδρέου αίτημα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας να συναντηθούν οι δυο άνδρες.


Ο κ. Σαμαράς, ο οποίος ζητάει τη συνάντηση, θεωρεί ότι πρέπει να γίνει αμέσως μετά την επιστροφή του Πρωθυπουργού από τη Μόσχα και να έχει ως περιεχόμενο, αφενός μεν τα θέματα της Ελληνικής οικονομί-ας και τις εξελίξεις που αφορούν την Ελληνική οικονομία σε αυτή την κρίσιμη περίοδο και αφετέρου τις εξελίξεις στις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας", δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.


Στο μεταξύ ο κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος αναφερόμενος στις πρακτικές απόκρυψης δημοσίου χρέους, υπογράμμισε ότι: "Οι τελευταίες αποκαλύψεις, και στον Ελληνικό, αλλά και στο διεθνή Τύπο, δίνουν τρα-νταχτές, πλέον, αποδείξεις για το γεγονός ότι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ έκρυβαν συστηματικά και μεθο-δικά το δημόσιο χρέος, μετακυλίοντας δημοσιονομικά βάρη στις επόμενες και μεθεπόμενες γενιές. Και όλη αυτή η διαδικασία γινόταν με ιδιαίτερα επαχθείς όρους για το δημόσιο συμφέρον και για τον Ελληνικό λαό.


Ο λόγος γίνεται για το περιβόητο, πλέον, κρυφό ομόλογο της Goldman Sachs, το οποίο λειτούργησε μετα-ξύ 2000 και 2001. Αποδεικνύεται, λοιπόν, για μία ακόμη φορά, ότι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ έκρυβαν χρέος και, όπως είπαμε, μετέφεραν δημοσιονομικά βάρη στις επόμενες και μεθεπόμενες γενιές, με ιδιαίτε-ρα επαχθείς όρους.


Ταυτόχρονα, όταν έκανε τις σχετικές καταγγελίες η Νέα Δημοκρατία, είτε με την ομιλία του Κοινοβουλευ-τικού Εκπροσώπου Μανώλη Κεφαλογιάννη, υπό την ιδιότητα του γενικού εισηγητή της Νέας Δημοκρατίας για τον προϋπολογισμό, είτε παλαιότερα με δηλώσεις του τότε Υπουργού Προκόπη Παυλόπουλου ή μετα-γενέστερα με δηλώσεις του κ. Γιάννη Παπαθανασίου, η σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εκώφευε πλή-ρως απέναντι στις συγκεκριμένες καταγγελίες.


Κατά συνέπεια, οι αποκαλύψεις γύρω από το κρυφό ομόλογο της Goldman Sachs δείχνουν ότι το ΠΑΣΟΚ σήμερα δεν έχει το ηθικό και πολιτικό δικαίωμα να παριστάνει, ούτε τον τιμητή, ούτε τον εισαγγελέα της δημόσιας ζωής. Ταυτόχρονα, οι αποκαλύψεις αυτές θέτουν σε πλήρη αμφισβήτηση την αξιοπιστία της επι-τροπής που συγκροτήθηκε με απόφαση της κυβέρνησης από αρμοδίους παράγοντες για την εξέταση της αξιοπιστίας και της αυθεντικότητας των δημοσιονομικών στοιχείων.


Είναι χαρακτηριστικό ότι η συγκεκριμένη Επιτροπή, στο πόρισμά της, δεν κάνει την οποιαδήποτε αναφορά στο συγκεκριμένο ομόλογο της Goldman Sachs. Ενώ, όταν, κατά την ακρόαση στην αρμόδια Επιτροπή Οικονομικών, ο κ. Γιάννης Παπαθανασίου υπέβαλε σχετικό ερώτημα, η απάντηση που πήρε από την παρι-στάμενη μέλος της Επιτροπής κα Μπαλφούσια δεν είχε το παραμικρό ίχνος αλήθειας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: